macqo903 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Witam Interesuje sie Ty rowerem http://www.rowerymerida.pl/produkt906/crossway-20-d-rower-merida.html. Mam pytanie czy w takim rowerze istnieje możliwość w przyszłości zmiany osprzetu na lepszy , co o nim sądzicie ?? ktoś posiada ten model ?? Czy istnieje założenie w tym rowerze normalnych hamulców v brake ??
grande1970 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 hamulców VB nie założysz bo niema pivotów - z drugiej strony po co szukasz roweru z tarczami na hydraulice jak chcesz VB, rower z VB będzie tańszy o pare stów, reszte osprzętu możesz zmieniać dowolnie
macqo903 Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 tu chodzi o wygląd strasznie podoba mi się design tej ramy. Hamulce z tego względu , że w większości nowych modeli są z tarczowymi a z tego co czytam każdy je odradza właśnie z takich względów jak piszesz : drogie i w tym przedziale cenowym nie za dobre. Chcę kupić rower ,który ma smaka. Rower dla mnie jak i samochód musi mi się podobać . W grę wchodzi również złożenie roweru z części. Dużo lepszy wtedy byłby osprzęt w rowerze złożonym osobiście ??
talento259 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Jakbyś za tą kwotę składał sam to zdecydowanie opierać się o używane części. I tak wyszłoby prawdopodobnie słabiej niż ta merida. Jak chcesz z V-Kami to zobacz takie coś http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/staiger-2014/sport-line/staiger-daytona-28 - osprzęt bije Meride na głowe. Pełne Deore łącznie z manetkami i korbą na Hollowtechu
macqo903 Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 hmmm kwota jaka mogę wydać to max 2300 zł. Wcześnie interesował mnie Unibike Viper ale tak jak pisze merida choć slabo wychodzi stosunek cena/osprzet ma ładny wygląd... Duża równica odczuwalna będzie w jeździe tym modelem meridy a tym Unibike http://unibike.pl/vipergts.php ??
talento259 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 W porównaniu tego Unibika do Meridy to tą drugą wyróżnia fajny napis na ramie, jeśli ci na tym zależy to bierz. Unibike ma o wiele lepszy osprzęt (wymieszane Alivio, Deore i Acera (manetki, kaseta)).
macqo903 Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Jeśli chodzi o osprzęt to duża będzie odczuwalna różnica ??. Jak jest z tym przełożeniem między 24 a 27 ??. Chcę jeździć dość sporo i szybko
Shiryu Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Jeśli chodzi o osprzęt to duża będzie odczuwalna różnica ? Różnica jest GI-GAN-TYCZ-NA. Altus to bardzo niska i kiepsko działająca grupa osprzętu (w wypadku manetek czuć to wyjątkowo boleśnie), kaseta i korba ewidentnie najtańsze możliwe... Ten rower chyba tylko amortyzator ma przeciętny w tym przedziale cenowym. Jak śliczny by nie był - szkoda kasy.
macqo903 Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 I to bardzo cenna uwaga podlece do przedstawiciela unibike i obejrze go na żywo.Jesli ma byc to beznadziejne wydanie pieniędzy to rzeczywiście nie ma sensu;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.