Skocz do zawartości

[rower] merida CROSSWAY 20-D

macqo903

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hamulców VB nie założysz bo niema pivotów - z drugiej strony po co szukasz roweru z tarczami na hydraulice jak chcesz VB, rower z VB będzie tańszy o pare stów, reszte osprzętu możesz zmieniać dowolnie 

Napisano

tu chodzi o wygląd strasznie podoba mi się design tej ramy. Hamulce z tego względu , że w większości nowych modeli są z tarczowymi a z tego co czytam każdy je odradza właśnie z takich względów jak piszesz : drogie i w tym przedziale cenowym nie za dobre. Chcę kupić rower ,który ma smaka. Rower dla mnie jak i samochód musi mi się podobać :). W grę wchodzi również złożenie roweru z części. Dużo lepszy wtedy byłby osprzęt w rowerze złożonym osobiście ??

Napisano

hmmm kwota jaka mogę wydać to max 2300 zł. Wcześnie interesował mnie Unibike Viper ale tak jak pisze merida choć slabo wychodzi stosunek cena/osprzet ma ładny wygląd... Duża równica odczuwalna będzie w jeździe tym modelem meridy a  tym Unibike http://unibike.pl/vipergts.php  ??

Napisano

W porównaniu tego Unibika do Meridy to tą drugą wyróżnia fajny napis na ramie, jeśli ci na tym zależy to bierz. Unibike ma o wiele lepszy osprzęt (wymieszane Alivio, Deore i Acera (manetki, kaseta)).

Napisano

Jeśli chodzi o osprzęt to duża będzie odczuwalna różnica ??. Jak jest z tym przełożeniem między 24 a 27 ??. Chcę jeździć dość sporo i szybko :)

Napisano

Jeśli chodzi o osprzęt to duża będzie odczuwalna różnica ?
Różnica jest GI-GAN-TYCZ-NA. Altus to bardzo niska i kiepsko działająca grupa osprzętu (w wypadku manetek czuć to wyjątkowo boleśnie), kaseta i korba ewidentnie najtańsze możliwe... Ten rower chyba tylko amortyzator ma przeciętny w tym przedziale cenowym. Jak śliczny by nie był - szkoda kasy.
Napisano

I to bardzo cenna uwaga podlece do przedstawiciela unibike i obejrze go na żywo.Jesli ma byc to beznadziejne wydanie pieniędzy to rzeczywiście nie ma sensu;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...