Rafal80 Napisano 26 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Dzisiaj w domu zmierzę sobie chyba długość od stopy do krocza i wtedy według poradników dobiorę. Ten Lazaro to jest Cross, a w poradnikach w necie są tabelki z rozmiarem ramy dla rowerów MTB i trekkingowe. Pod jaką tabelkę podłączyć tego Cross'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Pod jaką tabelkę podłączyć tego Cross'a? http://roweroweporady.pl/jak-dobrac-rozmiar-ramy-rowerowej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Trekking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Jeśli nie masz minimum 85-86 nogi, to na 19" może zaboleć w kryzysowej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 minimum 85-86 nogi, to na 19" może zaboleć w kryzysowej sytuacji Ja mam nogę 85 cm i jeżdżę na crossie 21" i jeszcze nie zdarzyło mi się rąbnąć klejnotami o górną rurę ( okres 7 letni) a dzieli je odległość 1,5-2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sremek26 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Sprawdź ofertę Meridy. Mam rower tej marki od 8 lat i jestem zadowolony. Jeżdżę nim do pracy oraz na weekendowe wyprawy poza miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal80 Napisano 26 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Nie ma tutaj kobiet, więc napiszę wprost. Od pięty do jajek mam 77cm, a od pięty do krocza 82cm ( nie wiem jak się powinno mierzyć dokładnie ) Więc chyba rama jednak 19" ( skoro nie ma 18" ), prawda? Tak by wynikało z tych tabelek. Sorry że tak się spuszczam nad głupim rowerem za 1400zł, ale zarabiam 1900 na rękę i koszt roweru jest dosyć duży, po prawie całą pensję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 nie wiem jak się powinno mierzyć dokładnie Stajesz z wyprostowanymi nogami na bosaka w lekkim rozkroku ok 10 cm i mierzysz odległość od ziemi do klejnotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal80 Napisano 26 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 No to jednak 77cm. Dobra, biorę ten 19". Dzięki za wszystkie porady każdemu. Jeszcze 2 dni temu nie wiedziałem co to Acera i Alivio, a teraz to hoohoohooooo. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Ja mam nogę 85 cm i jeżdżę na crossie 21" i jeszcze nie zdarzyło mi się rąbnąć klejnotami o górną rurę ( okres 7 letni) a dzieli je odległość 1,5-2 cm. Tiaaa, i kto tu wielokrotnie pisał że ramy w kandsach nie są do końca typowe ?? Poza tym bez wątpienia dysponujesz lepszą techniką jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 26 Marca 2015 Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 że ramy w kandsach nie są do końca typowe ?? Są dłuższe 19" ma 600 mm tyle co mój cross w rozmiarze 21" a przekrok Kandsa 21" jest podobny jak moim crossie. Tu są podane orientacyjne rozmiary nowego Kandsa http://allegro.pl/rower-28-cross-kands-maestro-nowy-szybki-na-alivio-i5210909162.html?source=mlt dysponujesz lepszą techniką jazdy W dopasowaniu ramy technika jest mało istotna ważne aby dobrze się czuć na danym rowerze. Bym musiał sie przymierzyć Do jakiegoś Maestro w rozmiarze 21" , ciekawe jak by pasowała na jego rama na długość. Czasami mam wrażenie że rama w moim crossie jest trochę za krótka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.