Skocz do zawartości

[rower] Dojazdy do pracy przez las i pod górkę, trochę przez piach

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj w domu zmierzę sobie chyba długość od stopy do krocza i wtedy według poradników dobiorę. Ten Lazaro to jest Cross, a w poradnikach w necie są tabelki z rozmiarem ramy dla rowerów MTB i trekkingowe. Pod jaką tabelkę podłączyć tego Cross'a?

Nie ma tutaj kobiet, więc napiszę wprost. Od pięty do jajek mam 77cm, a od pięty do krocza 82cm ( nie wiem jak się powinno mierzyć dokładnie :) ) Więc chyba rama jednak 19" ( skoro nie ma 18" ), prawda? Tak by wynikało z tych tabelek.

Sorry że tak się spuszczam nad głupim rowerem za 1400zł, ale zarabiam 1900 na rękę i koszt roweru jest dosyć duży, po prawie całą pensję.

Ja mam nogę 85 cm i jeżdżę na crossie 21" i jeszcze nie zdarzyło mi się rąbnąć klejnotami o górną rurę ( okres 7 letni) a dzieli je odległość 1,5-2 cm.

Tiaaa, i kto tu wielokrotnie pisał że ramy w kandsach nie są do końca typowe ?? :)

Poza tym bez wątpienia dysponujesz lepszą techniką jazdy :laugh:

że ramy w kandsach nie są do końca typowe ??

Są dłuższe 19" ma 600 mm tyle co mój cross w rozmiarze 21" a przekrok Kandsa 21" jest podobny jak moim crossie. Tu są podane orientacyjne rozmiary nowego Kandsa http://allegro.pl/rower-28-cross-kands-maestro-nowy-szybki-na-alivio-i5210909162.html?source=mlt

dysponujesz lepszą techniką jazdy

W dopasowaniu ramy technika jest mało istotna ważne aby dobrze się czuć na danym rowerze. Bym musiał sie przymierzyć Do jakiegoś Maestro w rozmiarze 21" , ciekawe jak by pasowała na jego rama na długość. Czasami mam wrażenie że rama w moim crossie jest trochę za krótka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...