Zikko11 Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Witam, w zeszłym sezonie kupiłem pierwszy rower szosowy Bulls Race. Obecnie w rowerze zamontowane mam dość zniszczone opony Continental Ultra Sport, dokładne oznaczenie na oponie to 23-622 (700x23c). Postanowiłem, że wymienię tylną oponę na Schwalbe Lugano (700x23c) poleconą przez sprzedawcę. No i tu zaczął się problem. Po założoeniu i lekkim pompowaniu opona zaczyna wychodzić z obręczy (z jednej strony brzeg opony wychodzi poza obręcz i widać dętkę). Przy oponach continental problem nie występuje. Ktoś może doradzić o co chodzi? Niby rozmiar opon ten sam a opona Schwalbe jest nie do zamontowania. Próbowałem na obu obręczach i dwa różne egzemplarze tej samej opony. Pozdrawiam.
lobson Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 a co sprzedawca na to? jak dla mnie to te lugano do wywalenia
Zikko11 Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Sprzedawca sam się zdziwił, nie wie o co chodzi... probowalismy druga taka samą oponę którą miał na stanie i to samo... Przyjął reklamację i na tym się skończyło. Teraz tylko nie wiem co robić, chyba zostaje zamówić Continentala i mieć nadzieje, że będzie pasować jak należy..
ludz Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Weź sobie Vittorię Zaffiro Pro, bardzo sympatyczne gumy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.