tomczysko Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Witam Kolejny temat z cyklu - pomóż kropkowi Jak w temacie. Damper wyjęty z Rockridera 9.1. Powód piszczenie ww. Zatem serwis konieczny. Samo serwisowanie dampera jest banalne patrząc na film instruktażowy : http://www.xfusionshox.com/service/service-videos/484-o2-air-sleeve-service.html - to akurat na plus, a i bezawaryjna praca przez kilka lat Ale do rzeczy. Na filmie serwisant łapie za wąską cześć dampera i rękoma odkręca korpus. Mój się tak nie chce. Może mam za mało siły? Zrobiłem zzatem na odwrót. Wsadziłem korpus w imadło - oczywiście dałem drewniane podkładki, potem grubo zwiniętą detkę (nie mam grubej gumy), dokręciłem delikatnie szczęki. Ślizga się. Zatem ścisnąłem mocniej i efekt ten sam tj ślizga się. Obawiam się ścisnąć mocno żeby nie odkształcić korpusu. Czy jest jakiś sposób i jaki żeby to rozkręcić? Z ostatniej chwili - do odkręcenia korpusu wg filmu iinstruktażowego należy użyć górala - sztuk jeden Da się odkręcić ręcznie ale siła odkręcającego musi duuuża Gwint prawy, brak kleju. Jest bardzo ścisły stąd duży opór przy odkręcaniu. Pzdr r Edytowane 23 Marca 2015 przez tomczysko Cytuj
Mod Team mrmorty Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Napisano 23 Marca 2015 wcześniej pojawił się taki wątek. Ja w takim przypadku radzę sobie chwytem(rączką) od wiertarki. Cytuj
tomczysko Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Tzn? Nie bardzo to sobie wyobrażam? Możesz to opisać? A wątku na podobny temat szukałem ale nie znalazłem niestety :/ Cytuj
Rulez Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Zapewne chodzi o to : http://olx.pl/oferta/rekojesc-raczka-dodatkowa-przu-1-wyr-do-wiertarki-celma-CID628-ID4nabj.html Trzeba tyko dobrać taką o pasującej średnicy obejmy. Cytuj
tomczysko Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 Teraz rozumiem Sprytne z obejmą bo łapie po całości. Kupuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi