tomczysko Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Witam Kolejny temat z cyklu - pomóż kropkowi Jak w temacie. Damper wyjęty z Rockridera 9.1. Powód piszczenie ww. Zatem serwis konieczny. Samo serwisowanie dampera jest banalne patrząc na film instruktażowy : http://www.xfusionshox.com/service/service-videos/484-o2-air-sleeve-service.html - to akurat na plus, a i bezawaryjna praca przez kilka lat Ale do rzeczy. Na filmie serwisant łapie za wąską cześć dampera i rękoma odkręca korpus. Mój się tak nie chce. Może mam za mało siły? Zrobiłem zzatem na odwrót. Wsadziłem korpus w imadło - oczywiście dałem drewniane podkładki, potem grubo zwiniętą detkę (nie mam grubej gumy), dokręciłem delikatnie szczęki. Ślizga się. Zatem ścisnąłem mocniej i efekt ten sam tj ślizga się. Obawiam się ścisnąć mocno żeby nie odkształcić korpusu. Czy jest jakiś sposób i jaki żeby to rozkręcić? Z ostatniej chwili - do odkręcenia korpusu wg filmu iinstruktażowego należy użyć górala - sztuk jeden Da się odkręcić ręcznie ale siła odkręcającego musi duuuża Gwint prawy, brak kleju. Jest bardzo ścisły stąd duży opór przy odkręcaniu. Pzdr r Edytowane 23 Marca 2015 przez tomczysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 wcześniej pojawił się taki wątek. Ja w takim przypadku radzę sobie chwytem(rączką) od wiertarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tzn? Nie bardzo to sobie wyobrażam? Możesz to opisać? A wątku na podobny temat szukałem ale nie znalazłem niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Zapewne chodzi o to : http://olx.pl/oferta/rekojesc-raczka-dodatkowa-przu-1-wyr-do-wiertarki-celma-CID628-ID4nabj.html Trzeba tyko dobrać taką o pasującej średnicy obejmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 26 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Teraz rozumiem Sprytne z obejmą bo łapie po całości. Kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi