Moorangs Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Cześć, próbowałem dzisiaj "wyszlifować" rower do blasku i do oliwić co nie co I olej mi skapnął na hamulce, myślałem ze nic sie nie stalo ale gdy ruszylem hamulce sie slizgaly ;/Zdjąłem kolo, rozebrałem hamulce, umylem je - pewnie glupi pomysl. Ale nadal nie dzialalyI nie umiem rozróżnić ich, bo nwm czy moge je podgrzac czy nie - jakbyscie mogli powiedzcie jakie to są (w zalacznikach). To byłbym wdzięczny.. a jesli nie moge podgrzac to musze kupic nowe czy da sie jeszcze cos wykminic? :DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Żywiczne do BB5 . Do wymiany , tarcza do odtłuszczenia a klocki nowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorangs Napisano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 A orientuje sie moze ktos ile kosztują takie klocki? I jak odtluscic tarcze? A skoro juz mam wymienic to jak sprobuje zagrzac nad planikiem kuchennym cos sie moze stac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 I jak odtluscic tarcze? można tym albo woda i płyn do naczyń. A orientuje sie moze ktos ile kosztują takie klocki? klocki A skoro juz mam wymienic to jak sprobuje zagrzac nad planikiem kuchennym cos sie moze stac? żywicznych się nie wypala, jedynie metaliczne można wypalać w piekarniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 E tam się nie wypala. Spróbuj wypalić, czasami ktoś pisał, że jemu pomogło. Nic do stracenia nie masz. Poza tym przetrzyj papierem ściernym, spróbuj odtłuścić odtłuszczaczem je, a potem jeszcze wypal. Może pomoże, nawet doraźnie. Chyba, że nie chce Cię się eksperymentować to kup nowe, bo drogie nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Jak już wypali i przetrzesz papierem to uważaj przy hamowaniu bo po takim zabiegu klocki mogą się skruszyc i wypadnie okładzina, piszę to z własnego doświadczenia. Kup lepiej metaliczne, zaoszczędzisz zdrowie i pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Nic nie wypadnie jeśli nie przesadzisz z czasem wypalania , aczkolwiek taki zabieg w przypadku organików może pomóc tylko na krótki czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 29 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 panowie regularnie to z Puklusem powtarzamy - wypalanie a wypiekanie to dwie różne bajki!!! Metaliczne klocki możesz wypalać i wypiekać ale żywiczne już tylko wypiec, choć nie zawsze to pomoże!!! Wypalamy na żywym ogniu, zaś w piekarniku elektrycznym nie da się wypalać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Marca 2015 Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 W takim razie zmieniam swój post na wypalanie a reszta tak jak w cytacie. wypiec, choć nie zawsze to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 jedynie metaliczne można wypalać w piekarniku. Błąd ... żywicznych sie nie wypala, prawda, ale wypalać a wypiekać to 2 różne słowa, składniowo i znaczeniowo. Można wypiekać klocki żywiczne w ok 200-250 stopniach. Wypala sie nad ogniem, tudzież żarem. Pozatym jest temat jak sobie radzić w takiej sytuacji, O ten i jak już nic nie pomoże, wtedy sie kupuje nowe, no chyba ze sie ma taki gest ja tez nowe poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Błąd ... żywicznych sie nie wypala, prawda, ale wypalać a wypiekać to 2 różne słowa, składniowo i znaczeniowo Lapsus językowy Co do wypiekania żywicznych, robiłem to ze swoimi klockami ale z marnym skutkiem. Może komuś to pomogło bo mi osobiście nic nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Nigdy nie ma gwarancji ze pomoże ... można gotować, i piec ... i rożnie może być a na metale zawsze działa. Ale metale to metale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.