Skocz do zawartości

[Hamulce hydrauliczne]Zalanie olejem

Moorangs

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, próbowałem dzisiaj "wyszlifować" rower do blasku i do oliwić co nie co :D
I  olej mi skapnął na hamulce, myślałem ze nic sie nie stalo ale gdy ruszylem hamulce sie slizgaly ;/
Zdjąłem kolo, rozebrałem hamulce, umylem je - pewnie glupi pomysl. Ale nadal nie dzialaly
I nie umiem rozróżnić ich, bo nwm czy moge je podgrzac czy nie - jakbyscie mogli powiedzcie jakie to są (w zalacznikach). To byłbym wdzięczny.. :D a jesli nie moge podgrzac to musze kupic nowe czy da sie jeszcze cos wykminic? :DD
9f27ea36c71e.jpg
cd01447dc5d1.jpg

I jak odtluscic tarcze? 
można tym albo woda i płyn do naczyń.

A orientuje sie moze ktos ile kosztują takie klocki?
klocki

A skoro juz mam wymienic to jak sprobuje zagrzac nad planikiem kuchennym cos sie moze stac?
żywicznych się nie wypala, jedynie metaliczne można wypalać w piekarniku.

E tam się nie wypala. Spróbuj wypalić, czasami ktoś pisał, że jemu pomogło. Nic do stracenia nie masz. Poza tym przetrzyj papierem ściernym, spróbuj odtłuścić odtłuszczaczem je, a potem jeszcze wypal. Może pomoże, nawet doraźnie. Chyba, że nie chce Cię się eksperymentować to kup nowe, bo drogie nie są.

• Mod Team

panowie regularnie to z Puklusem powtarzamy - wypalanie a wypiekanie to dwie różne bajki!!!

Metaliczne klocki możesz wypalać i wypiekać ale żywiczne już tylko wypiec, choć nie zawsze to pomoże!!!

Wypalamy na żywym ogniu, zaś w piekarniku elektrycznym nie da się wypalać...

• Mod Team

jedynie metaliczne można wypalać w piekarniku.

Błąd ... żywicznych sie nie wypala, prawda, ale wypalać a wypiekać to 2 różne słowa, składniowo i znaczeniowo. Można wypiekać klocki żywiczne w ok 200-250 stopniach.

Wypala sie nad ogniem, tudzież żarem.

Pozatym jest temat jak sobie radzić w takiej sytuacji, O ten i jak już nic nie pomoże, wtedy sie kupuje nowe, no chyba ze sie ma taki gest :D ja tez nowe poproszę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...