Skocz do zawartości

[wyprawa] Majorka dla kobiety.

flexiblecity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post tutaj.

Borykam się z pewnym tematem więc będę wdzięczna za każdą informację.

Sprawa ma się tak :

Chciałabym w kwietniu, 15-22 pokręcić kołami po Majorce.

Trochę informacji zebrałam.

Nawet mam już wstępną trasę "pi razy drzwi", którą załączam.Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 2f49e8e023cff.png

Może ktoś był z Was na wyspie i chętnie odpowie na moje nurtujące mnie pytanie.

1) Czy jest to dobre miejsce do śmigania dla kobiety w pojedynke ?

2) Czy w miare dobrą trasę obrałam ?

Co Wy na to drodzy koledzy i koleżanki ???

Miłego wieczoru.

W.

Zaznaczona trasa to droga samochodowa, z lotniska do llucmajor jest autostrada, po drodze do port de soller jest kilkukilometrowy tunel. Byłem pod koniec kwietnia dwa lata temu na Majorce(wynajęte auto) i o ile w górach było mnóstwo rowerzystów to w pozostałej części wyspy jakoś ich nie widziałem. Nie wiem jak z Twoją kondycją ale w górach podjazdy wyglądały na mordercze, a to właśnie pólnocno zachodnia część wyspy jest najładniejsza. Jeśli już się wybierzesz to koniecznie dodaj do trasy cap de formentor na samej północy.

Dzieki za info.

Na mapie zaznaczylam ogolnie miejscowosci, gdzie zamierzam nocowac.

Znalazlam juz strony z trasami do tych miejsc dla bikerow.

Bardziej mi chodzilo w moim poscie czy jadaca solo kobieta to nie jest zbyt duza atrakcja.

Czy ludzie sa raczej chetni do wspolpracy jesli jest sie ich gosciem na wyspie. :)

{...} Nie wiem jak z Twoją kondycją ale w górach podjazdy wyglądały na mordercze, a to właśnie pólnocno zachodnia część wyspy jest najładniejsza. Jeśli już się wybierzesz to koniecznie dodaj do trasy cap de formentor na samej północy.

Potwierdzam. Bardzo widokowo. 

Ja bym swojej kobity nie puścił ze względu na jej bezpieczeństwo na samotną jazdę. Zwłaszcza na kręte górskie drogi. Tym bardziej, że Baleary to wyspy imprezowiczów. Więc część kierujących jeździ pod różnym wpływem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...