Skocz do zawartości

[licznik] VDO

MaciekBora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem na etapie zakupu licznika. Chcę kupić licznik VDO, bezprzewodowy, tylko nie wiem, który model wybrać, proszę o porady. Gdzie mogę kupić licznik VDO w sieci? Dzięki.

Napisano

A ile chcesz przeznaczyć na ten licznik. Przejrzyj funkcje wszystkich na http://www.harfa-harryson.com.pl i wybierz ten który ma wszystkie odpowiednie dla Ciebie funkcje. Nigdy nie słyszałem o tym żeby jakiś licznik VDO był zły. Sam mam C3 z przewodem i jestem bardzo zadowolony :)

Napisano

A ja powiem ze mam C15+ bezprzewodowy i szczerze wolalbym zwykly z przewodem. Mialem z nim troche problemow. Niby to wygodne ale mi wysiadl sensor. Musialem go rozwalic ale udalo sie naprawic i dziala :)

Napisano

Ma piekielnie dużo funckji, których przeciętny rowerzysta nie używa :) Nie ważne który wybierzesz i tak będzie on przemyślany w każdym detalu, mimo ogrumu funkcji można się połapać bez trudu. Mało prawdopodobne że go rozwalisz, w końcu i tak dają 5 lat gwarancji ;)

Napisano

Katsumoto, ja mam C2DS i nie uważam aby miał za dużo funkcji, licznik kosztował 199 zł ale jest wart swojej ceny :D

PS. W licznikach VDO należy zmieniać baterie co rok... na szczęście baterie do modeli C1, 2, 3, 4 kosztują 2x3 zł, gość ze sklepu rowerowego mówił mi, że w jego VDO (bodajże C15+ czy jakoś tak) bateria do nadajnika kosztuje 46 zł i trzeba ją specjalnie zamawiać u producenta.

Ja wybrałem C2DS bo C1DS nie miał bodajże prędkości maksymalnej a w C3DS i C4DS doszły niepotrzebne mi funkcje.

Napisano

gość ze sklepu rowerowego mówił mi, że w jego VDO (bodajże C15+ czy jakoś tak) bateria do nadajnika kosztuje 46 zł i trzeba ją specjalnie zamawiać u producenta.

Fakt, jest dosc dziwna ale mozna ja znalezc w sklepie. Z tego co pamietam kosztuje ponizej 20zl wiec producent tylko zdziera kase :022:

Napisano

Dzięki :) Ojciec kupił jakiegoś najlepszego Kellysa za 86 zł, tamten na dodatek temperaturę jeszcze mierzy. Ale ja i tak wolę VDO.

Jeszcze jedno, na co zwrócić uwagę przy montażu C4DS?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Magnes na szpryche trzyma się świetnie, mamy chyba taki sam, mam licznik od roku jeździłem już w totalnym bajorze, śniegu i innych atrakcjach terenowych. I nie udało mi się go zgubić. Dopiero niedawno go zdjąłem żeby gumki wyczyścić, bo zaczynał się troszkę osuwać.

Napisano

U mnie tez wszystko ok. Nie mialem z tym problemow... Jedyne co mnie denerwuje to wrazliwosc licznika na kompy i komorki:) Ale z tego co wiem wszyscy to maja :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nie zawiedziesz się na tych licznikach :)

Czołem,widze,że jesteś obstukany w temacie VDO.

Interesuje mnie model MC 1.0

Jak masz wiedze o tym modelu to pisz!Dzięki!!! Cris!

Napisano

Z tego co pamiętam to właściciel znajomego mi sklepu rowerowego ma ten licznik i jest zadowolony, tylko zaprogramowanie początkowej wysokości sprawiło mu trochę problemu :) Jak będe miał okazje to jeszcze zapytam o ten licznik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...