MaciekBora Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 Witam, jestem na etapie zakupu licznika. Chcę kupić licznik VDO, bezprzewodowy, tylko nie wiem, który model wybrać, proszę o porady. Gdzie mogę kupić licznik VDO w sieci? Dzięki.
Robert Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 A ile chcesz przeznaczyć na ten licznik. Przejrzyj funkcje wszystkich na http://www.harfa-harryson.com.pl i wybierz ten który ma wszystkie odpowiednie dla Ciebie funkcje. Nigdy nie słyszałem o tym żeby jakiś licznik VDO był zły. Sam mam C3 z przewodem i jestem bardzo zadowolony
Blitzer Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 A ja powiem ze mam C15+ bezprzewodowy i szczerze wolalbym zwykly z przewodem. Mialem z nim troche problemow. Niby to wygodne ale mi wysiadl sensor. Musialem go rozwalic ale udalo sie naprawic i dziala
MaciekBora Napisano 24 Lipca 2006 Autor Napisano 24 Lipca 2006 To sam już nie wiem, ja chyba wybiorę C4DS.
Robert Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Ma piekielnie dużo funckji, których przeciętny rowerzysta nie używa Nie ważne który wybierzesz i tak będzie on przemyślany w każdym detalu, mimo ogrumu funkcji można się połapać bez trudu. Mało prawdopodobne że go rozwalisz, w końcu i tak dają 5 lat gwarancji
Kriss Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Katsumoto, ja mam C2DS i nie uważam aby miał za dużo funkcji, licznik kosztował 199 zł ale jest wart swojej ceny PS. W licznikach VDO należy zmieniać baterie co rok... na szczęście baterie do modeli C1, 2, 3, 4 kosztują 2x3 zł, gość ze sklepu rowerowego mówił mi, że w jego VDO (bodajże C15+ czy jakoś tak) bateria do nadajnika kosztuje 46 zł i trzeba ją specjalnie zamawiać u producenta. Ja wybrałem C2DS bo C1DS nie miał bodajże prędkości maksymalnej a w C3DS i C4DS doszły niepotrzebne mi funkcje.
Blitzer Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 gość ze sklepu rowerowego mówił mi, że w jego VDO (bodajże C15+ czy jakoś tak) bateria do nadajnika kosztuje 46 zł i trzeba ją specjalnie zamawiać u producenta. Fakt, jest dosc dziwna ale mozna ja znalezc w sklepie. Z tego co pamietam kosztuje ponizej 20zl wiec producent tylko zdziera kase :022:
Kriss Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Może można ją znaleźć w sklepie ale w mojej okolicy zapewne nie
MaciekBora Napisano 29 Lipca 2006 Autor Napisano 29 Lipca 2006 Kupiłem w końcu C4DS za 200 zł. Wykonanie super, zobaczymy jak się będzie sprawdzać w terenie.
MaciekBora Napisano 31 Lipca 2006 Autor Napisano 31 Lipca 2006 Dzięki Ojciec kupił jakiegoś najlepszego Kellysa za 86 zł, tamten na dodatek temperaturę jeszcze mierzy. Ale ja i tak wolę VDO. Jeszcze jedno, na co zwrócić uwagę przy montażu C4DS?
MaciekBora Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Napisano 18 Sierpnia 2006 Do użytkowników VDO bezprzewodowych - nie sądzicie, że ten magnez ma słabe zapięcie? Czy ktoś to już zgubił? Co o tym sądzicie?
Robert Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Magnes na szpryche trzyma się świetnie, mamy chyba taki sam, mam licznik od roku jeździłem już w totalnym bajorze, śniegu i innych atrakcjach terenowych. I nie udało mi się go zgubić. Dopiero niedawno go zdjąłem żeby gumki wyczyścić, bo zaczynał się troszkę osuwać.
Blitzer Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 U mnie tez wszystko ok. Nie mialem z tym problemow... Jedyne co mnie denerwuje to wrazliwosc licznika na kompy i komorki:) Ale z tego co wiem wszyscy to maja
Robert Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Każdy bezprzewodowy tak ma chociaż VDO stara się to zredukować
MaciekBora Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Napisano 19 Sierpnia 2006 A no to spoko. Ja to w ogóle nie odbieram koma jak jeżdżę, za bardzo rozprasza
Criscross Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Nie zawiedziesz się na tych licznikach Czołem,widze,że jesteś obstukany w temacie VDO. Interesuje mnie model MC 1.0 Jak masz wiedze o tym modelu to pisz!Dzięki!!! Cris!
Robert Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Z tego co pamiętam to właściciel znajomego mi sklepu rowerowego ma ten licznik i jest zadowolony, tylko zaprogramowanie początkowej wysokości sprawiło mu trochę problemu Jak będe miał okazje to jeszcze zapytam o ten licznik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.