skwarek2 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Opony mają instrukcje zakładania?? Te miały, jest taki pasek i on wychodzi z obręczy na 2-3mm, i tak ma być. U mnie 1/3 opony schowała się i paska nie widać. I opona krzywo siedzi w kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Hm, nie zwróciłem na to uwagi. Jeździ się dobrze więc chyba jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Podepnę się... Czy Saguaro 29/2.2 da radę bezpiecznie założyć na obręcz o wewnętrznej szerokości 19mm? Sądząc po pewnej tabelce znalezionej w necie to juz przesada, ale mnie korci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Na taką obręcz możesz wcisnąć nawet 2,3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrMann Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 NIe będzie pływać? Szukałem czegoś uniwersalnego i jakbym nie kalkulował wychodzi na to, że nie ma jak Saguaro 2.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Póki nie sprawdzisz to się nie dowiesz niestety. Jak nadziewałem gumę 2.4" na obręcz 17mm to była niemiłosierna żarówa i raczej bałbym się z tym wybrać np. w góry. Kwestia konkretnej obręczy, opony i tego jak i gdzie jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 NIe będzie pływać? Szukałem czegoś uniwersalnego i jakbym nie kalkulował wychodzi na to, że nie ma jak Saguaro 2.2. O Saguaro 2.2 było już sporo peanów na tym forum. Na klasyczne 19 mm wchodzi bez problemów, jeździłem zarówno na 26" jak i na 29". Na takich zestawach kręciłem prawie bezawaryjnie po górach, więc trwałość wyśmienita. Nie wiem co masz na myśli z pływaniem, być może na niskim ciśnieniu taki efekt się zdarza ale przy dętkach i mojej masie ponad 80kg starałem się nie schodzić poniżej 2,5 bar. W końcu pożegnałem się z Saguaro ale opinia uniwersalnej i trwałej jak najbardziej zasłużona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antioedipus Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Poważnie zastanawiam się nad Vredesteinami Spotted Cat - na ścieżki rowerowe i średnio wymagające szlaki leśno-wiejskie. Czy w porównaniu do wersji Xtrac opory toczenia będą zauważalnie mniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Jeżdżę na catach w 27,5 i po suchym smigają przepięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antioedipus Napisano 11 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Pośmigałem już 100+ km na Spotted Catach TL 2,2 (jeżdżę z dętkami) i przyczepność tych opon jest dla mnie porażająca - można by książkę czytać w trakcie pedałowania.. Jeden minus: opony nie wydają się lekkie - deklarowane przez producenta 585 g to raczej ściema - potwierdza to ważenie tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi