skwarek2 Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Opony mają instrukcje zakładania?? Te miały, jest taki pasek i on wychodzi z obręczy na 2-3mm, i tak ma być. U mnie 1/3 opony schowała się i paska nie widać. I opona krzywo siedzi w kole.
zgucior Napisano 16 Maja 2015 Autor Napisano 16 Maja 2015 Hm, nie zwróciłem na to uwagi. Jeździ się dobrze więc chyba jest OK.
HerrMann Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Podepnę się... Czy Saguaro 29/2.2 da radę bezpiecznie założyć na obręcz o wewnętrznej szerokości 19mm? Sądząc po pewnej tabelce znalezionej w necie to juz przesada, ale mnie korci...
HerrMann Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 NIe będzie pływać? Szukałem czegoś uniwersalnego i jakbym nie kalkulował wychodzi na to, że nie ma jak Saguaro 2.2.
modrzew Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Póki nie sprawdzisz to się nie dowiesz niestety. Jak nadziewałem gumę 2.4" na obręcz 17mm to była niemiłosierna żarówa i raczej bałbym się z tym wybrać np. w góry. Kwestia konkretnej obręczy, opony i tego jak i gdzie jeździsz.
errwin Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 NIe będzie pływać? Szukałem czegoś uniwersalnego i jakbym nie kalkulował wychodzi na to, że nie ma jak Saguaro 2.2. O Saguaro 2.2 było już sporo peanów na tym forum. Na klasyczne 19 mm wchodzi bez problemów, jeździłem zarówno na 26" jak i na 29". Na takich zestawach kręciłem prawie bezawaryjnie po górach, więc trwałość wyśmienita. Nie wiem co masz na myśli z pływaniem, być może na niskim ciśnieniu taki efekt się zdarza ale przy dętkach i mojej masie ponad 80kg starałem się nie schodzić poniżej 2,5 bar. W końcu pożegnałem się z Saguaro ale opinia uniwersalnej i trwałej jak najbardziej zasłużona
antioedipus Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Poważnie zastanawiam się nad Vredesteinami Spotted Cat - na ścieżki rowerowe i średnio wymagające szlaki leśno-wiejskie. Czy w porównaniu do wersji Xtrac opory toczenia będą zauważalnie mniejsze?
zgucior Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Jeżdżę na catach w 27,5 i po suchym smigają przepięknie.
antioedipus Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Pośmigałem już 100+ km na Spotted Catach TL 2,2 (jeżdżę z dętkami) i przyczepność tych opon jest dla mnie porażająca - można by książkę czytać w trakcie pedałowania.. Jeden minus: opony nie wydają się lekkie - deklarowane przez producenta 585 g to raczej ściema - potwierdza to ważenie tutaj.
Rekomendowane odpowiedzi