bubus5 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Serdecznie witam. Jako stały czytelnik a od dziś forumowicz postanowiłem założyć konto i poprosić o doradzenie forumowiczów:)Chodzi o wymianę amortyzatora. W chwili obecnej mój bicykl to Unibike Evolution a amor w nim to Sr suntour XCM V2. Moje roczne przebiegi to tylko 1500-1900km. Lubię pojeździć po dróżkach leśnych i piaskowych (do tej pory opony schwalbe 26x2,25) i ścieżki rowerowe + szosa. Jednak wraz ze zmianą amorka zmienię opony - już zakupione Conti Race King 26x2.0. Wzrost 178cm a waga obecnie 86kg, ale w sezonie spada do 80-82kg. Po przeczytaniu dziesiątek testów skłaniam się ku - http://www.bikestacj...arny-28960.html Czy to będzie w miarę ok amorek dla moje bicykla, czy można dostać coś nieco lepszego do 550zł Zapomniałem dodać, że hamulce V-brake czyli amorek z pivotami musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) XC30 nie jest moim zdaniem wart kupna w ogóle, a zamiana za XCMa tym bardziej bez sensu - niespecjalnie odczujesz w jeździe różnicę, a 5 stówek drogą nie chodzi. Nie byłoby problemu, gdyby nie hamulce V. Musi być nowy ten amortyzator?Jeżeli tak, to celowałbym w coś jak ten Raidon. Jeżeli może być używka, szukałbym starszej Reby albo Sektora. Ups! Nie zauważyłem, że ten Raidon to sprężyniak. Chodziło mi o wersję powietrzną. Edytowane 21 Marca 2015 przez djzatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Może powietrzny xcr lub raidon się znajdzie z piwotami? Na xc30 także bym się nie patrzył, to taki rokszoksowy odpowiednik rzeczonego xcma, tylko logo więcej kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubus5 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Nowy nie musi być. Kurcze nawet jakbym wyskrobał do 650-700 zł to też raczej cięzko będzie z piwotami jakiś powietrzny amorek dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Technologia praktycznie umarła, więc i nikt nie produkuje nowych widelców z wyższej półki z piwotami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Pod piwoty to jedynie musiał byś sobie szukać jakiejś używki bo teraz wszystko jest pod tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi