Skocz do zawartości

[korba] Acera

Blizzard

Rekomendowane odpowiedzi

Trochu mi rowerek wolno jeździ więc sobie myślę że pasowało by kupić korbę z blatem 44T, lecz kasy za bardzo nie ma. Więc wpadłem na genialny B) pomysł żeby może dazło się kupić sam blat.

I pytanie - czy można kupić oddzielnie blat 44T do korby acera?

Na allegro widziałem oddzielny blat pasujący do XTR, XT, LX, SAINT, HONE, DEORE. O nizszych grupach nic nie pisze: http://www.allegro.pl/item115460526_nowa_z...sruby_fvat.html

Czy to da się zainstalować w korbie acera czy trzeba szukać innej?

-A acere da się rozebrać tak żeby wymienić największy blat?

Jaki model Acery , jaki rocznik , tak to nikt Ci nic nie powie.

Jelsi rozbieralna cala to tak , bedzie pasowal ten blat. Standard 4 srubki to norma , inaczej z 5 jest.

Rowerek po zmianie blatu az tak szybciej nie bedzie jezdzil :]

Na 99,8% jestem pewien że to rocznik 2006.

Cytat ze strony Unibike:

"SHIMANO ACERA M341 / 42X32X22T / 170MM / OSŁONA"

Zawsze wydawało mi sie, że im więcej zębów z przodu tym szybciej można jechać. Obecne jak jade z jednej górki to mi brakuje przełożeń :angry:

To dobrze ze bedzie pasować :) W niedalekiej przyszłości jak nie bedzie innych wydatków to sobie sprawie taki blat...

Wiem że wielkiej różnicy nie bedzie... Ale większych w rowerach mtb sie raczej nie używa. A o ile dobrze mysle to przerzutka alivio '06 obsługuje max 44T

• Mod Team

Jak korba rozbieralna to nie ma problemu, ale tak jak pisze wookie wcale wiele szybciej nie pojedziesz, nawet nie wiem czy odczujesz różnicę. O wiele lepiej wymienić kasetę żeby miała mniejsze zębatki bo tu zysk będzie większy. No właśnie, jaką masz najmniejszą zębatkę kasety?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...