Skocz do zawartości

[licznik] B'Twin Count 8 nie działa?

leruaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dostałem na święta licznik rowerowy jak w temacie B'Twin Count 8. Dopiero dziś zebrałem się, żeby go zamontować i mam problem. Montuje wszystko jak w instrukcji, w liczniku ustawiłem rozmiar koła itp, ale niestety nie pokazuje on żadnego pomiaru. Odbiornik reaguje na przycisk "test" więc bateria raczej sprawna. Przejechałem się chwilę i nic, zero pomiaru. Trzeba go jakoś aktywować, żeby połączył się z czujnikiem? Nie mam pojęcia co może być. Nie chcę lecieć do Decathlonu że zepsuty jak może go źle zamontowałem... Załączam zdjęcia jak jest umieszczony. 

Pozdrawiam!

post-180797-0-44971700-1426887042_thumb.jpg

post-180797-0-93079200-1426887042_thumb.jpg

Napisano

przechylałem "dziub" nadajnika do magnesu i tez nic to nie dawało... Poza tym, jak to miało by być aż tak super blisko to nie będzie ryzyka że przy jakiś wstrząsach nadajnik się przesunie i będzie o szprychy uderzał? Dociągnąłem go jak się dało tylko trytkami / zippami / opaskami z zestawu ale nie jest to jak dla mnie super stabilne...

Napisano

może to głupie ale bateria w czujniku tez ok :)? pomachaj samym magnesem przed czujnikiem wtedy na pewno będziesz wiedział, czy nie chodzi o odległość

Napisano

No niby jest ok, bo jak naciskam przycisk testy to światełko się świeci. Zaraz przetestuje machanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...