thomasz Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Panowie, Potrzebuję szybkiej i fachowej porady. Znajomy sprzedaje bardzo fajną szoskę: opus staccato: Rower waży poniżej 7kg, jest z 2007/2008 roku w całości na grupie Dura Ace 7800 włącznie z kołami. Rozmiar mi pasuje jak ulał Po oględzinach nic nie ma do zarzucenia. Jedynie do wymiany jest owijka, siodełko i linki z pancerzami. Osprzęt ma dwa lata (był wymieniany). Kaseta, zębatki w super stanie. Korby nic nie porysowane. Rama ma dużo nalatane, nawet 50tyś. Używana była przez zawodowego kolarza. Rama pęknięć nie ma, ALE na łącznikach ALU-Karbon jest biały nalot - korozja/utlenianie. Jest to jedyny mankament jaki znalazłem. Wraz z rowerem dostałym pudełko gratów (nowych): suport dura ace, przednia zmieniarka dura ace, kierownica, nowy komputer flight deck (shimano) Cena po negocjacjach to 800 CHF Pytanie czy warto i jak groźna jest ta korozja (jedyne co mnie martwi). Korozja wygląda mniej więcej tak (może ciut więcej): mam się zdecydować do jutra. poradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 jak zarabiasz i wydajesz we frankach to bym soe zastanawial inaczej bym odpuscil frank dobrze stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Zarabiam i wydaję w CHF to fakt. Nie w tym rzecz jednak. Chodzi o ogólną wartość takiego sprzętu i o problem z tą korozją. Nie chciałbym, aby mi rama strzeliła przy jakimś szybkim zjeździe. Poszperałem w necie, ale informacji niezbyt wiele na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Temat do zamknięcia. Rama przeżarta - zwykła "okazja" jak sie okazało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.