Skocz do zawartości

[Rower] Pomoc w wyborze zakupu roweru mtb

heheszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym zakupić rower mtb z przeznaczeniem do lasu itp. Mój aktualny rower niezbyt nadaje się na takie przejażdzki w lesie czy skoki. Mam taki dylemat czy kupić rower używany [ tak do 1000zł +/- ] czy składać go od podstaw [ też coś koło 1000zł +/- ].

Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć jakich rowerów szukać z jakim osprzętem byłbym wdzięczny.

Przy składaniu roweru to jakie części, co trzeba kupić, z jakiej firmy z dobrym amortyzatorem itp. ( prosiłym o wypisanie mi tak do 1000zł )

Napisano

Za 1000 zł nie da się złożyć dobrego roweru - wyjdzie w najlepszym wypadku taki sam jak gotowe rowery w tej cenie :bye2:

Używany do 1000 zł się znajdzie, ale trzeba się już trochę orientować, żeby nie kupić roweru do kapitalnego remontu. Żeby coś polecić musisz dokładnie określić sposób w jaki jeździsz, bo do dystansowej (że tak powiem) jazdy terenowej, czyli XC jest inny rower, a do skakania i szaleństw po okolicznych lasach jest trochę inny.

Napisano

Chodzi mi o to bym mógł wyjść do lasu, pozjeżdzać z okolicznych górek, czasem skoczyć z niewielkiej :)

Tak troche pół na pół ;)

Napisano

musisz się trochę orientować by kupić rower używany do skakania po górkach za 1000zł (nie wszystko widać na zdjeciach z aukcji) 
oczywiście rowerem za 1000zł możesz skoczyć, ale po wylądowaniu okaże się że masz 2 rowery 
pamietaj cena zawsze idzie z jakością

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...