heheszek Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Witam, chciałbym zakupić rower mtb z przeznaczeniem do lasu itp. Mój aktualny rower niezbyt nadaje się na takie przejażdzki w lesie czy skoki. Mam taki dylemat czy kupić rower używany [ tak do 1000zł +/- ] czy składać go od podstaw [ też coś koło 1000zł +/- ]. Jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć jakich rowerów szukać z jakim osprzętem byłbym wdzięczny. Przy składaniu roweru to jakie części, co trzeba kupić, z jakiej firmy z dobrym amortyzatorem itp. ( prosiłym o wypisanie mi tak do 1000zł )
seraph Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Za 1000 zł nie da się złożyć dobrego roweru - wyjdzie w najlepszym wypadku taki sam jak gotowe rowery w tej cenie Używany do 1000 zł się znajdzie, ale trzeba się już trochę orientować, żeby nie kupić roweru do kapitalnego remontu. Żeby coś polecić musisz dokładnie określić sposób w jaki jeździsz, bo do dystansowej (że tak powiem) jazdy terenowej, czyli XC jest inny rower, a do skakania i szaleństw po okolicznych lasach jest trochę inny.
heheszek Napisano 20 Marca 2015 Autor Napisano 20 Marca 2015 Chodzi mi o to bym mógł wyjść do lasu, pozjeżdzać z okolicznych górek, czasem skoczyć z niewielkiej Tak troche pół na pół
seczuan Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 musisz się trochę orientować by kupić rower używany do skakania po górkach za 1000zł (nie wszystko widać na zdjeciach z aukcji) oczywiście rowerem za 1000zł możesz skoczyć, ale po wylądowaniu okaże się że masz 2 rowery pamietaj cena zawsze idzie z jakością
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.