Wooyek Napisano 1 Lutego 2017 Autor Napisano 1 Lutego 2017 A czemu sam nie zapytasz? Albo prościej: czemu nie przejrzysz katalogu 2017? Jest sporo komponentów pod Boost.
Myszator Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 A czemu sam nie zapytasz? Bo się wstydzę, i się nie znam
Wooyek Napisano 2 Lutego 2017 Autor Napisano 2 Lutego 2017 "Nowy" wpis: Miejsca: Trasy Enduro Srebrna Góra Dzisiejsza nowość nie jest całkiem nowa - to odświeżony przewodnik po trasach w Srebrnej Górze (które tak się składa, że zbierają własnie hajs na rozbudowę ) http://www.1enduro.pl/miejsca-trasy-enduro-srebrna-gora/
Wooyek Napisano 6 Lutego 2017 Autor Napisano 6 Lutego 2017 Nowy wpis: Test: Dartmoor Primal Pro 27.5+ 2017 Jeśli zastanawiacie się, jak wypadł nowy półtłusty Primal w długim zimowym teście, to zapraszam na bloga (jeśli się nie zastanawiacie, też zapraszam) http://www.1enduro.pl/test-dartmoor-primal-plus-2017/
Bejker Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Ile jest tych napisów "ride your way" ostatecznie? Wysłane z mojego 5045X przy użyciu Tapatalka
Myszator Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Nowy wpis: Test: Dartmoor Primal Pro 27.5+ 2017 Jeśli zastanawiacie się, jak wypadł nowy półtłusty Primal w długim zimowym teście, to zapraszam na bloga Michał ... to kiedy test roweru Kross Grist. ( Ten rower na kołach 27.5 + ) Wspominałeś na swoim blogu, że będziesz chciał przetestować ten rower. Kross Grist ( rama ) Przewody puszczone pod ramą. Kiedyś takie przewody ( pod dolną ramą ) były fajne w latach kamienia łupanego Co za Żenada !!! Gdyby jeszcze puścili przewody na górze ( pod spodem górnej rury ) tak jak ma Dartmoor Primal 27.5 + , to można by się już tak powiedzmy... ( nie czepiać ) No i z tyłu to samo... przewód od przerzutki tylnej... na wierzchu ( wyje ) a co !!! Czepiam się, bo za taką kasę ( gotowe rowery ) to raczej można się czepiać. I to nie, że się czepiam, tylko należy się czepiać. Tak coś przeczuwałem, nazwijmy ( Dartmoor Primal 27.5 + do testów ) ma coś nie ten tego z amortyzatorem. To znaczy, już wcześniej widziałem, ale teraz napisałeś na blogu. Ja w Życiu nie kupiłbym / nie założyłbym amortyzatora ( rozmiar Boost !!! ) z takimi lagami. Zobacz ... ( Rock Shox Revelation 32 mm VS Rock Shox Pike 35 mm Boost ) ( To jeszcze za czasów składania roweru. Wtedy jeszcze nie miałem wszystkich części ) " Dartmoor Primal 27.5 / Dartmoor Primal 27.5 + " P.S. Zrób test tego nowego roweru ( NS Bikes Snabb Plus 1 ) 2017 http://43ride.com/bike-fashion/2016/ns-bikes-snabb-plus-2017/ ( Będzie dostępna rama do kupienia ? ) Oj żeby była... ( A jak będzie do kupienia, sądzę że będzie w okolicach powiedzmy.... 5.000 zł do... maksymalnie... 6.000 zł ) W tym roku złożę sobie fulla... Na kołach 27.5 + ( Chyba, albo na pewno, bo tak dalej nie mogę ganiać tylko na sztywniaku ) Coś mnie plecy napierdzielają. Posłuchałem się jednej osoby... Zrób sobie rower sztywny. Zobaczysz...Wystarczy Tobie amortyzator z przodu. A że mam troszku problemy ( z ramą ) to wcześniej ganiałem sobie na fullach, i było w porządku. Na początku było wszystko dobrze. Po jakimś czasie dopiero poczułem, ( to znaczy moja rama )... że jednak chyba muszę wrócić do fulla.
ishi Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 ( Będzie dostępna rama do kupienia ? ) Oj żeby była... ( A jak będzie do kupienia, sądzę że będzie w okolicach powiedzmy.... 5.000 zł do... maksymalnie... 6.000 zł ) Będzie. Koszt z damperem ~6kpln.
Colonel Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Kross Grist ( rama ) Przewody puszczone pod ramą. Co jest złego w przewodach pod ramą ? Zrób test tego nowego roweru ( NS Bikes Snabb Plus 1 ) 2017 Michał ... to kiedy test roweru Kross Grist. Niech jeszcze zrobi test całej nowej kolekcji Rometa, Gianta, Meridy i test opon do Jelcza. W tym roku złożę sobie fulla ( chyba, albo na pewno, bo tak dalej nie mogę ganiać ) ... Na kołach 27.5 + Coś mnie plecy napierdzielają. Posłuchałem się jednej osoby... Zrób sobie rower sztywny. Zobaczysz...Wystarczy Tobie amortyzator z przodu. Na plecy polecam dobry bike fiting ....
c1ach Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Colonel, też chce się dowiedzieć czegoś o tych przewodach. Że nie jest zgodne z jakąś tam modą? Pełny pancerz + dolna rura jest OK. U mnie są takie fajne przykręcane pazurki (GT), więc nic nie lata i nie trzeba się bawić w zipy.
Wooyek Napisano 13 Lutego 2017 Autor Napisano 13 Lutego 2017 Nowy wpis: Rowery enduro i trail - wszystkie modele 2017 Dzisiaj wpis typowo użytkowy - lista wszystkich rowerów zdatnych do jazdy po górach w cenie od 3000 do 15000 zł, czyli bardzo przydatne narzędzie w pierwszej fazie kupowania nowego roweru http://www.1enduro.pl/rowery-enduro-trail-full-hardtail-15000-zl-2017
Myszator Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Nowy wpis: Rowery enduro i trail - wszystkie modele 2017 Fajny temacik. Michał sprawa jest. Obczaj filmik. Dotyczy roweru, a raczej ramy... ( NS Bikes Snabb Plus 1 ) Na filmie " ludzik " pokazuje rower. Będę pisał jak najprościej żebyś zrozumiał : ) Ja jestem jak SzajBajk ... Wszystkiego się czepiam. U mnie jest tak. ( Cena = wymagania ) Koledzy z forum też mogą pisać... Po stronie, gdzie nie ma napędu ( blisko dampera, na dole ) jest wolne gniazdo. To jest " opcja " puszczenia przewodu hamulcowego w ramie. Żeby przewód nie " wył " po całej długości na zewnątrz. ( Widać na filmie ) Wszystko by się zgadzało, tylko " ludzik " który robił ten film, nie pokazał na filmiku czy blisko sterów też jest wolne gniazdo. Wtedy bym wpuścił przewód hamulcowy do ramy. Przewód już by sobie leciał po całej długości wewnątrz ramy i wychodziłby wtedy blisko dampera. Sądzę że ( na pewno jest ) górne gniazdo do wpuszczenia przewodu wewnątrz ramy. Na Polskiej stronie dystrybutora NS Bikes nie ma zdjęcia !!! jak wygląda druga strona blisko sterów. Jak sądzisz Michał : )... Jest górne gniazdo po drugiej stronie blisko sterów, do wpuszczenia przewodu hamulcowego... Filmik... A jeszcze jeden wrzucę.. Mogę ?
Wooyek Napisano 13 Lutego 2017 Autor Napisano 13 Lutego 2017 PS. O takie rzeczy zawsze warto zapytać producenta - zwłaszcza, że prowadzenie przewodów czasem jest lekko zmieniane względem ram pokazywanych na targach.
Myszator Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 PS. O takie rzeczy zawsze warto zapytać producenta - zwłaszcza, że prowadzenie przewodów czasem jest lekko zmieniane względem ram pokazywanych na targach. Dzięki. Może ktoś jeszcze napiszę w temacie. Na zdjęciu widzę " dolne gniazdo " przewodzik wpuszczony do wewnątrz ramy... I na górze coś jeszcze widać. Bardzo niewyraźnie, ale widać że " coś " wystaje. Oj czyżby gniazdo do wpuszczenia przewodu. Tylko nie wiem czy jest już wykorzystane, czy wolne. Hmm...
ishi Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Nikt chyba jeszcze tego modelu nie miał w łapach więc nie sądzę żebyś się tu czegoś konkretnego dowiedział. Pisz na detal@7anna.com.pl
Myszator Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Nikt chyba jeszcze tego modelu nie miał w łapach więc nie sądzę żebyś się tu czegoś konkretnego dowiedział. Pisz na detal@7anna.com.pl
qb3 Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Jutro mój znajomy z forum (nick: Shadow3m) ma na 99% testować ten rower w Gdańsku. Napisz do niego (najlepiej od razu), a może uda Ci się ustalić jak wygląda w realu ta rama. Pozdro
Myszator Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Jutro mój znajomy z forum (nick: Shadow3m) ma na 99% testować ten rower w Gdańsku. Napisz do niego (najlepiej od razu), a może uda Ci się ustalić jak wygląda w realu ta rama. Pozdro Dzięki... Ale jak ja mam znaleźć tego Pana. Mam grzebać po wszystkich tematach... ( Kiedyś chyba taki nick widziałem na forum, tylko nie wiem gdzie ) Jeżeli Twój znajomy ma zamiar przetestować rower, napisz proszę do niego. Niech wrzuci recenzję / test roweru na forum. Bardzo chętnie zobaczę ( jeżeli można ) zdjęcia. A jeszcze lepiej gdyby zrobił filmik na... You Tube. Tytuł filmu powiedzmy... NS Bikes Snabb Plus 1 " 2017 " mini test, żeby każdy kto zainteresowany jest tym rowerem, lub ramą, mógł znaleźć film. Taki dłuższy film pokazujący rower z każdej strony. Plus dodatkowo " jeżeli można " krótka opinia na temat roweru. Ogólnie...Wolę sobie obczaić rower na You Tube... ( jeżeli filmik jest fajnie zrobiony ) Pozdro
dran2 Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Może jeszcze niech podjedzie do Ciebie i da się przyjechać?
qb3 Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Dzięki... Ale jak ja mam znaleźć tego Pana. Mam grzebać po wszystkich tematach... ( Kiedyś chyba taki nick widziałem na forum, tylko nie wiem gdzie ) Jeżeli Twój znajomy ma zamiar przetestować rower, napisz proszę do niego. Niech wrzuci recenzję / test roweru na forum. Bardzo chętnie zobaczę ( jeżeli można ) zdjęcia. A jeszcze lepiej gdyby zrobił filmik na... You Tube. Tytuł filmu powiedzmy... NS Bikes Snabb Plus 1 " 2017 " mini test, żeby każdy kto zainteresowany jest tym rowerem, lub ramą, mógł znaleźć film. Taki dłuższy film pokazujący rower z każdej strony. Plus dodatkowo " jeżeli można " krótka opinia na temat roweru. Ogólnie...Wolę sobie obczaić rower na You Tube... ( jeżeli filmik jest fajnie zrobiony ) Pozdro Klikasz na forum nowa wiadomość. Wklejasz/przepisujesz ksywkę, która podałem i piszesz wiadomość. Im szybciej to zrobisz tym większa szansa, że zwróci uwagę na to o co pytałeś na forum. Kto wie czy właśnie nie wypisuje umowy najmu roweru i zmierza do lasu Możesz poprosić o fotkę, aleaczej nie ma co liczyć na filmik lub inne materiały. Kolega chce się po prostu przejechać, ponieważ chce sobie kupić nowego fulla i ciągle szuka odpowiedniego roweru. To nie będzie jazda testowa w celu recenzji roweru Po prostu bez przymiarki ciężko coś wybrać za taką kasę. Takie randki w walentynki to ja rozumiem!
Grizzli Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Nowy wpis: Rowery enduro i trail - wszystkie modele 2017 niezle tabele, sporo roboty... Popraw prosze Genesis Tarn. To sa ramy Cr-mo a nie Aluminiowe
Wooyek Napisano 14 Lutego 2017 Autor Napisano 14 Lutego 2017 Popraw prosze Genesis Tarn. To sa ramy Cr-mo a nie Aluminiowe Dzięki, zrobione!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.