Skocz do zawartości

[blog enduro MTB] 1Enduro.pl

Wooyek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli enduro racing nie jest wystarczającą okazją do hejtu, to Mistrzostwa Polski pod okiem PZKolu z całą pewnością są :) Tym razem jednak orgowie bardzo zadbali, żeby nie było na co narzekać. Zapraszam do mojej relacji z Enduro MTB Series w Baligrodzie:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy warto przebrnąć przez ponad 5000 słów autorstwa mojego, jak i 5 czołowych budowniczych zrównoważonych tras rowerowych w Polsce? Jeśli zastanawia Cię, ile taka zabawa kosztuje (i czemu akurat tyle) i jak wygląda od strony organizacyjno-formalnej - zdecydowanie warto! Jeden z ważniejszych tekstów, jakie widział mój blog.

Napisano

Ciekawy punkt widzenia. Pamiętam, że jak wchodziły faty, rzuciłem do kolegi, że cały ten szum skończy się lekkim poszerzeniem obręczy w naszych obecnych rowerach, co uważam za dobre. Czyżbym miało się okazać, że trafiłem? Miałbym pełną satysfakcję, gdybym wtedy przewidział opony 2,6" :P

Napisano

cały ten szum skończy się lekkim poszerzeniem obręczy w naszych obecnych rowerach, co uważam za dobre. Czyżbym miało się okazać, że trafiłem?

Wszystko na to wskazuje :)

Napisano

Przypomniałem sobie jak kiedyś przed świętami robiłem porządki w szafie i zauważyłem, że mam 7 plecaków. Pozbyłem się czterech z nich i zostawiłem sobie trzy do bieżącego użytku.

I co dostałem na święta kilka dni później? Kolejny plecak :D

• 3 tygodnie później...
Napisano
A propos cudzych gąb na blogu... ;)

Relacje z wycieczek już dawno powinny były się pojawić na blogu. Ale jako że ja w kółko jeżdżę na Twistera i Rychleby, potrzebny był ktoś, kto zrobi to porządnie. Odezwał się Michał z backcountrymtb.org - czyli właściwy człowiek na właściwym miejscu :)

Rezultat oceńcie sami!

DSC02367-800x450.jpg

Napisano

Jaki dystans chłopaki przejechali i jakie przewyższenie, zabrakło tych informacji. 

Jest jakiś dostępny ślad ich trasy? Ile dni im to zajęło, z jaką średnią jechali też mnie ciekawi :)

Napisano

Jaki dystans chłopaki przejechali i jakie przewyższenie, zabrakło tych informacji.   

Jest jakiś dostępny ślad ich trasy? Ile dni im to zajęło, z jaką średnią jechali też mnie ciekawi

Gdybym ja to pisał, pewnie wrzuciłbym to wszystko... Ale tu nie chodzi o cyferki, porady, gpxy, tylko o dobry storytelling i przygodę :)

Napisano

w moich oczach taka relacja dużo traci bez tych kilku bezdusznych, ale użytecznych liczb.

A w moich oczach taki "storytelling" (nawet, jeśli zalatuje fikcją literacką) dużo traci, jeśli historię wbije się w ramy bezdusznej tabelki z użytecznymi liczbami.

Różny punkt widzenia. Ot co.

Dlatego na 1Enduro są *oba* punkty widzenia. Moje opisy miejscówek są pełne cyferek. Mają mapy, przykładowe pętle, nawet lokalizacje parkingów - wszystko, żeby ułatwić zaplanowanie własnego wyjazdu. Ale to są miejsca typu Rychlebskie Ścieżki, które znam na wylot i z czystym sumieniem mogę zapraszać na nie *każedgo*.

A eksploracja rumuńskiego parku narodowego? Jeśli ktoś "też by chciał", ale powstrzymuje go brak GPX-a i średniej prędkości - to sorry, ale to się nie uda. To nie jest wyjazd dla takich osób. Byłoby wręcz nieodpowiedzialne z mojej strony, gdybym sugerował coś innego. A tak właśnie działa sprowadzenie trasy do kilku mizernie wyglądających liczb.

Ten artykuł ma po prostu inny cel, niż zwykła relacja - i liczby nijak się w ten cel nie wpisują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...