Skocz do zawartości

[blog enduro MTB] 1Enduro.pl

Wooyek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Nie żebym coś mówił, ale jak rok temu ktoś się tu z tak działającym patentem pojawił (faktycznie miał patent na to) to go zjechano

Jaki patent? Na co konkretnie? Przecież takie rozwiązanie wprowadzono w rowerach bodajże już w latach 30-tych XX wieku i następnie kilkukrotnie rozwijano (między innymi w rowerach MTB, w latach 90-tych) i jest ono podobne do tych, używanych w dzisiejszych mieszczuchach i trekkingach. 

• 2 tygodnie później...

Witajcie po przerwie ;) Co się u mnie działo w ostatnich tygodniach, stopniowo zdradzą kolejne wpisy. Pierwszy z nich to sprzętowa relacja z wizyty na testach rowerów Whyte - zapraszam! :)

Miesiąc temu, z okazji pierwszych urodzin bloga, zadałem Wam 13 pytań, które nie dawały mi spać po nocach. Na przykład, jakie artykuły są najciekawsze, czy są za długie i co sądzicie o treściach komercyjnych.

Co z tego wyszło? Zapraszam do podsumowania z komentarzem dotyczącym przyszłości bloga:

Z tym "wyrównywaniem szans" co do elektryków to pojechałeś naprawdę solidnie. Rozumiem, że chcesz widywać na tripie zasiedzianych na dupsku jegomości co to nie tylko nie mają kondycji bo to olać można ale zupełnie nie przygotowanych technicznie?? Takie to humanitarne i mamy tu wszyscy płakać w mankiet bo ktoś nie ma czasu na swoją pasję. Jestem za tylko niech się trzymają z daleka od terenów, które eksplorujemy razem z pieszymi. Przez prędkość nie jesteśmy wpuszczani do parków więc zrobi się jeszcze ciekawie i po dupie jak zwykle dostaną ci co lubią się pomęczyć. I nie jest to głos na nie tylko zdroworozsądkowe podejście do tematu zwłaszcza, że teza iż tylko 20% sprawności w terenie to sprzęt a reszta to nabywane umiejętności jest bliska prawdy. Przemyśl jeszcze raz co napisałeś lub zapytaj ratowników GOPR-u co sądzą na temat 80% leszcza na trudnym szlaku bez treningu. Wszystko jest dla ludzi ale rower to narzędzie i w rękach kogoś kto regularnie nie jeżdzi, nie podnosi umiejętności, nie ma czasu na trening jest niebezpieczne. 

W zeszłym tygodniu internety zepsuła wiadomość, że jeden z kalifornijskich samorządów zamknął dla rowerzystów cały obszar tras na podstawie danych publikowanych na Stravie.

Oczywista reakcja to okrzyknięcie (znowu) Stravy najgorszą plagą MTB, ale czy na pewno tak jest...?

Zapraszam do przeczytania mojej opinii: http://www.1enduro.pl/strava-to-zlo/

Wszystko jest dla ludzi ale rower to narzędzie i w rękach kogoś kto regularnie nie jeżdzi, nie podnosi umiejętności, nie ma czasu na trening jest niebezpieczne. 

Wypożycz sobie jakiegoś e-bike'a, pojeździj po górach, sprawdź czy silnik zastępuje technikę jazdy i wtedy pogadamy, ok? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...