Skocz do zawartości

Kompletny ubiór na wiosnę

zennez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Już jakiś czas poszukuję rzeczy na taką wiosenną pogodę, również przy amplitudach temperatur w przekroju pojedynczego dnia (rano dużo zimniej potem dość ciepło itd.), ale z wyłączeniem deszczu. Od tygodnia siedzę solidnie na forum i próbuję się w tym zorientować, byłem w kilku sklepach sportowych w moim mieście, ale nikt mi nie doradził, a wybór ciuchów rowerowych był dośc mały, a ja nie wiem do końca co muszę kupić.Wcześniej jeździłem w normalnych ciuchach, dlatego nie jestem w tym obeznany.

Poszukuję ubiór na szosę. Prosiłbym o  przedstawienie dobrego w stosunku jakość/cena (nie najtańszych a optymalnych i żywotnych dla amatora) kompletnego ubioru na taką pogodę z wyłączeniem bucików ;-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Byłem w rowerowym, kolega ze sklepu wydawał się rzeczowy (jak czyta to forum to pozdrawiam). Powiedziałem że potrzebuję możliwie uniwersalnego zestawu ciuchów na pogodę od około 0 do 25 i więcej ;-)

Zaproponował mi dwa zestawy:

Na chłodniejsze dni:

Kurtka Rogelli Trapani + potówka accent z  długim

Na cieplej, mówił około 10+ :

koszulka (któraś northwave) + rękawki i potówka accent na ramiączkach

Co myślicie o tym zestawieniu? Da się na tym tylko jeździć w tych temperaturach, czy zmodyfikowalibyście zestaw?

Zastanawia mnie ta kurtka, bo tu na forum królują wiatrówki, a nie softshelle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...