MatiHG Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Szukam codziennej kurtki taką kórą można założyć na rower jak i np. do pracy. Najlepiej coś w tym stylu http://pantuniestal.com/sklep/kurtka-peleton/. Jeśli macie jakieś propozycje to bym był bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Ważne: - kurtka używana bez względu na pogodę? - kurtki rowerowe maja odpowiedni krój - wąskie rękawy (chronią przed ich ściąganiem sie przy pozycji na rowerze i np używaniu plecaka), przedłużane, dłuższy tył, ochrona pleców przed zachlapaniem i odsłanianiem, z reguły maja tez schowane kieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiHG Napisano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Przepraszam jeśli nie tu dodałem temat, ale chodzi mi głównie o taką kurtkę zwykłą raczej w desz nie bede w niej jeździł tylko w chłodne np. poranki. Gdyż dojeżdzam do pracy rowerem chcę żeby pasowała i na ro rower i żebym w miare wyglądał w pracy ie chodzi mi tu o taką typową deszczówkę na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 kupiłem niedawno, na razie bardzo pozytywnie oceniam http://allegro.pl/mimo-dragon-softshellowa-kurtka-rowerowa-l-i5100928762.html Jeżdżę w niej codziennie do pracy ~3.5km, praca zmianowa, godziny jazdy: 5:30,14-ta,9:30,18-ta; w typowym mrozie nie jechałem, bo go nie ma, ale rano przymrozki są i oprócz kurtki mam na sobie tylko koszulkę termoaktywną, wiatroszczelność ma bardzo dobrą [często mocno wieje u mnie], oddychalność też mnie zadowala [wcześniej po przebraniu się w ciuchy robocze na koszulce było widać "placki potu", teraz nie ma takiej opcji , Dystans nie jest duży, ale lubię szybko jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKratzy Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Do takich celów proponuję jakiegoś softshella, albo coś w ten deseń. Sam wyrwałem Hi-Teca na przecenie. Przebiegałem w tej kurtce całą zimę, i do -10 sprawdza się świetnie. Oczywiście na rower trzeba by zakładać polar, ale myślę, że to znacznie lepsze niż jakieś bawełniane ciuchy, które zatrzymują pot i mogą doprowadzić do przeziębienia. Poza tym ma długie rękawy, które nie "uciekają" gdy jeżdżę rowerem, tak samo plecy pozostają zasłonięte na całej długości, więc zadu nie podwiewa Ile chciałbyś wydać na ten element garderoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiHG Napisano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Tak ok. 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Ja proponuję kurtkę górską a dokładniej jest to polar z membraną. Nie jest to kurtka dedykowana na rower ale bardzo fajna do jazdy w chłodniejsze poranki czy przy silniejszy wiatrach. Na metce ma DIVERSE ION http://archiwum.allegro.pl/oferta/nowy-profesjonalny-polar-diverse-ion-l-hit-i2728977770.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matx1234 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam Podłączę się pod temat. Poszukuję taniej i lekkiej wiatrówki na rower, bo w obecnej kurtce z rana (kiedy jest 0-5C) przegrzewam się i pocę. Czytałem opinie i pozytywnie oceniam endurę pakajak... ale cena jak dla mnie nie do zaakceptowania. Absolutny max jaki mogę przeznaczyć to 100zł, ale wolałbym żeby to było mniej. Skłaniam się ku rozsądnemu kompromisowi pomiędzy ceną, a jakością z delikatnym wskazaniem na cenę. Dodatkowym atutem byłaby możliwość obejrzenia, przymierzenia i zakupienia w sklepie stacjonarnym w Krakowie (lub okolicach do 50km od miasta). Kurtki różowe, czerwone i "świecące" wylatują na starcie nie będę czuł się komfortowo w czymś co mi się zupełnie nie podoba. Na internecie trafiłem na kurtkę od dare 2b, ale nie znalazłem wiele opinii na jej temat: http://www.mikesport.pl/dare-2b-accelerate-windshell-dml080-wiatrowka-sportowa-kolor-czarny.html Warto czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.