Skocz do zawartości

[rower cross]Jaki do 1500zł na początek?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum, ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto zechce mi pomóc. Chciałbym zacząć 'przygodę rowerową' troszeczkę poważniej. Dotychczas jeździłem rowerem tylko turystycznie raz na jakiś czas w sezonie zwykłym góralem sprzed kilku lat, który już ledwie tyra. Nie mam pojęcia co wybrać. Jaka rama? Jaki rozmiar koła? Chciałbym przeznaczyć na to 1000/1500zł. Chciałbym aby rower przetrwał parę ładnych lat. Rowerem będę jeździł przede wszystkim po mieście, ale zdarzy się jazda po leśnych ścieżkach itp. Moja waga 82kg (mam zamiar zrzucić :D) Wzrost 174.

Zastanawiam się nad LAZARO INTEGRAL V3 2015, ale może ktoś doradzi coś lepszego w tej cenie?

http://allegro.pl/juz-jest-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-2015-i5135488001.html

P.S. Chciałbym od razu dokupić jakieś lepsze wyposażenie w postaci latarki, licznika i innych niezbędnych akcesorii na początek.

Pozdrawiam.

Napisano

może ktoś doradzi coś lepszego w tej cenie
Chętnie, tylko nie bardzo jest co ;) Bierz Lazaro, ewentualnie możesz chwilę poczekać na Kandsa Maestro 2015 (od tego samego producenta). 

Chciałbym od razu dokupić jakieś lepsze wyposażenie w postaci latarki, licznika i innych niezbędnych akcesorii na początek
Jest o tym masa tematów więc, tak skrócie: latarka Convoy s2 lub s3 z uchwytem, licznik Sigma taki, na jaki budżet pozwoli (są na tyle dobre, że w każdym przedziale cenowym po prostu warto), zamiast łańcucha/linki porządny u-lock.
Napisano

Może kross evado? mam dostęp do niego. tylko jaki?
Evado ma sens od modelu 4.0 z 2014 i 5.0 z 2015 r. Na niższe nie ma co patrzeć. Maestro 2014 jest niezły, ale Lazaro ma napęd 3x9 oparty o najnowszą grupę Alivio. Różnica w cenie to chyba 100 zł, więc do premiery Maestro 2015 jest zdecydowanie najbardziej opłacalny. 
Napisano

Evado 4 nie mieści się w budżecie, wiesz o tym?

W tej cenie albo Integral, albo Maestro. Przy czym w przypadku Maestro zależy, jaką specyfikację ostatecznie będzie miał, więc jak nie chcesz czekać, to wybór jest bardzo prosty

Napisano

Rozmawiałem z pracownikiem B_F bike i dowiedziałem się że nowy maestro ma być troszkę gorszy pod względem technicznym od lazaro v3 a kosztować ma ok 1650. Podobno mają już rowery na magazynie i kwestia kilku dni jak wejdzie do sprzedaży.

Napisano

Proszę o informację jak się ma INTEGRAL V3 2015 do wersji z 2014 roku ?? ta 2014 jest jeszcze dostępna i jest o 200zł tańsza. 

Proszę również o informację czy w najbliższym czasie można się spodziewać spadku ceny tych integrali ?? :) pzdr

Napisano

Proszę o informację jak się ma INTEGRAL V3 2015 do wersji z 2014 roku ?? ta 2014 jest jeszcze dostępna i jest o 200zł tańsza. 

Proszę również o informację czy w najbliższym czasie można się spodziewać spadku ceny tych integrali ?? :) pzdr

za 200 zł masz zdecydowanie lepsze podzespoły w wersji 2015.

Spadek ceny 2015 koło października...  może  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...