Skocz do zawartości

[rower] Rambler 5.0 modernizować?

Krzysiek_Krk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.
Jako że jest to pierwszy mój post, chciałem się przywitać.

Jakiś czas temu zakupiłem rower 

http://www.dobrerowery.pl/romet-rambler-5-0-limited-edition-2013

W tym przedziale cenowym, fajna sprawa. Rower kosztował 1299zł
Tył alivio, rock shox 28c.

Mam takie pytanie, czy jest sens rozbudowywać rower tej klasy, czy lepiej zakupić coś lepszego.
Wiem że wszystko rozbija się o ramę. Czy faktycznie jest duża różnica w roweże do 2tyś.
Czy lepiej zostawić to co jest, zmienić  przerzutkę z przodu i z tyłu, kasetę i dobre klocki V
Wsadzić na tył deore lub xt, łańcuch KMC lub Connex. Tego i tak się raczej nie spotka w rowerze do 2tyś.

Jeżdżę różnie, trochę miasto i trochę terenu. Plan na ten rok to więcej tereu, może jakiś krótki maraton dla satysfakcji.

Pozdrawiam.

Napisano

Mam takie pytanie, czy jest sens rozbudowywać rower tej klasy, czy lepiej zakupić coś lepszego.
Przede wszystkim rama, jak Ci się na niej jeździ :icon_question: Czy jej geometria idealnie pasuje pod Twoje wymagania :icon_question: Jeśli tak, to możesz wszystko modernizować. Ja w ubiegłym roku modernizowałem swojego 7-letniego crossa, wymieniłem wszystko oprócz korby i hamulców deore no i oczywiście ramy, która mi idealnie pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...