Pluszaq Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Witam, Stoję przed wyborem nowego roweru. Wcześniej miałem GT Karakoram 29er 3.0 ale jakiś złodziej się z nim "zaprzyjaźnił". Sezon w plecy. Jeżdżę amatorsko. Mój wybór teraz padł na Canyona Yellowstone AL 3.9 lub Rometa Ramblera R-Line 2.0 z uwagi na budżet. Wielkość ramy L/20". Cenowo praktycznie to samo. Który wg Was będzie lepszym wyborem? Ewentualnie może macie jakieś inne propozycje w okolicach 2500 PLN? Edytowane 18 Marca 2015 przez Pluszaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Popraw mnie jak się mylę ... Romet jest na kołach 26 ? http://www.sklep.romet.pl/produkt/rambler-r-line-2-0,12255.html Jak tak to w sumie nie ma się co zastanawiać skoro pytasz w dziale 29`erów Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 obstawiam że jednak chodzi o tego: http://allegro.pl/rower-mtb-romet-rambler-29er-r-line-2-0-alivio-slx-i5149509439.html Romet lepszy pod praktyczne każdym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Popraw mnie jak się mylę ... Romet jest na kołach 26 ? http://www.sklep.romet.pl/produkt/rambler-r-line-2-0,12255.html Jak tak to w sumie nie ma się co zastanawiać skoro pytasz w dziale 29`erów Pozdro Chodzi o 29era.. Dlatego pytam tutaj :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wiesz wypada być precyzyjnym dlatego też w dobrym tonie jest dawać bezpośrednie linki do sprzętów o których rozmawiamy aby się nie domyślać . W tym wypadku faktycznie Romet na papierze wygląda lepiej ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Stałem przed prawie takim samy wyborem. Zastanawialem sie pomiędzy Canyonem Grand Canyonem 5.9 i Rometem Ramblerem R-line 4.0. Wybrałem Rometa, pomijając specyfikację sprzętową którą miał lepszą, po rabacie negocjowanym na miejscu w sklepie wyszedł zancznie taniej niz Canyon. Po za tym można na żywo przymierzyć rower i oglądnąć kupowany egzemplarz. Z gwarancją nie ma problemu, pękło mi jedno z kułek w tylnej przerzutce, nie musiałem nigdzie wysylac roweru na nie wiadomo jak długo, po tygodniu miałem rower z nowym kółkiem. No i najistotniejszy argument, wspierasz polską firmę a nie z zza Odry Minusem Rometów jest to, że Canyony maja o wiele ładniejsze malowania. Edytowane 18 Marca 2015 przez meitner99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Kumplowi w Canionie pękła przednia przerzutka ... Z tego co wiem nigdzie nie wysyłał roweru odpowiednia rozmowa, wymiana maili skutkowala tym że Nowa przerzutka dotarła do domu kurierem ... Tak ze bez paniki ... Co do wspierania "swojego" ... Co za różnica skoro i tak większość sprzętu rowerowego niezależnie od marki robiona jest na Tajwanie czy w Chinach ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Stałem przed prawie takim samy wyborem. Zastanawialem sie pomiędzy Canyonem Grand Canyonem 5.9 i Rometem Ramblerem R-line 4.0. Wybrałem Rometa, pomijając specyfikację sprzętową którą miał lepszą, po rabacie negocjowanym na miejscu w sklepie wyszedł zancznie taniej niz Canyon. Po za tym można na żywo przymierzyć rower i oglądnąć kupowany egzemplarz. Z gwarancją nie ma problemu, pękło mi jedno z kułek w tylnej przerzutce, nie musiałem nigdzie wysylac roweru na nie wiadomo jak długo, po tygodniu miałem rower z nowym kółkiem. No i najistotniejszy argument, wspierasz polską firmę a nie z zza Odry Minusem Rometów jest to, że Canyony maja o wiele ładniejsze malowania. Z takiego powodu na 99 procent żadna firma (pomińmy polskie realia) nie zechce otrzymać roweru by naprawić usterkę teoretycznie mógłbyś sie co do tego upierać jeśli nie byłbyś w stanie sam tego naprawić. Przy całkiem dobrym wietrze w tym przypadku ruszyłbys rowerem po 3-4 dniach (czas wysylki), szybciej i bez targania roweru do sklepu. A co do wsparcia polskiej firmy... Tu faktycznie pieniądz pozostaje w Polsce, dla jednych to ważne, dla innych nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 No akurat w przypadku takiej usterki można wysłać samo kółeczko ale tak czy inaczej trzeba by było czekać na to aż dotrze do firmy, rozpatrzą gwarancję oraz odeślą nowe. Jednak nie tylko takie rzeczy się psują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) Poszukiwania trwają .. szkoda, że budżet okrojony:) Na placu boju pozostały: Cube Attention 29 2014 http://allegro.pl/cube-attention-29-2014-wektor-warszawa-rabat-i5195259190.html Romet Rambler 29er R-Line 2.0 http://allegro.pl/rower-mtb-romet-rambler-29er-r-line-2-0-alivio-slx-i5149509439.html Rower będzie wykorzystywany do amatorskiej jazdy w niezbyt wymagającym terenie. Nie ścigam się, nie biorę udziału w zawodach. Chciałbym natomiast jeździć w miarę komfortowo i w neutralnej pozycji. Mój wzrost to 182cm, noga 85/86 cm. Który z tych dwóch polecalibyście patrząc całościowo? Edytowane 23 Marca 2015 przez Pluszaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi