Skocz do zawartości

[rower] Kands Maestro 2015 czy Kands Avangarde 2015? - problem z wyborem

lukasz_1994

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę zakupić rower firmy Kands, lecz nie mogę się zdecydować który wybrać. Obydwa mi się podobają, głównie chodzi mi o osprzęt i o to żeby też z tym osprzętem nie przesadzać, ponieważ rowerem będę jeździł rekreacyjnie.

Moje trasy to głównie będą ścieżki rowerowe, asfalt, lasy. A już mniej błoto, kurz. Często zdarza się taki żwirek i wystające korzenie. Ogólnie to jazda po Poznaniu w centrum, parkach, laskach oraz okolice Poznania jak Plewiska i Swarzędz.

Kands Maestro: http://kands.pl/portfolio_page/28-kands-maestro-men/

Kands Avangarde: http://kands.pl/portfolio_page/28-kands-avangarde-crs-men/

Może ktoś stwierdzi że jest jakiś inny lepszy rower dla mnie z tego roku lub innego w tych cenach, ale nie przekraczając 1650zł  :) ?

Dodam że jestem szczupły i mam 194cm wzrostu :)

Napisano

Witam chciałem podzielić się dobrą wiadomością nowy Kands Maestro 2015 już od jutra będzie dostępny :)

Rama męska będzie dostępna w trzech kolorach i dwóch rozmiarach ramy 19" i 21"

Pozdrawiam

Napisano

Witam chciałem podzielić się dobrą wiadomością nowy Kands Maestro 2015 już od jutra będzie dostępny :)

Rama męska będzie dostępna w trzech kolorach i dwóch rozmiarach ramy 19" i 21"

Pozdrawiam

A cena?? :)

Napisano

Witam mam już nowe maestro w cenniku są 1789zł

Jutro będę wystawiał w cenie 1499zł (jeśli sie nic nie zmieni)

Nowy Maestro przeszedł całkowitą metamorfozę graficzną, pojawił się też od dawna wyczekiwany czarny mat!!

Pozdrawiam

Napisano

Na alledrogo są już dostępne Maestro z 2015.

Wracając do tematu, który rower jest lepszy, a może żaden z tych dwóch Kands'ów tylko Lazzaro?

Napisano

Avangarde - to "ubiegłoroczny maestro" (3x8, manetki acera) z tarczami

Maestro droższy o 200zł od zeszłorocznego - rzeczywisty wzrost kosztów po tej "metamorfozie" to 150zł.

Najlepszy stosunek jakość/cena w tym roku ma bodajże Spartacus, o którym nikt tu nawet nie wspomina.

Napisano

No to podsumowując:

Avangarde ma 24 bieg, Maestro 27 tak? czyli plus dla Maestro

ale hamulce już chyba jednak są po stronie Avangarde...wkońcu hydrauliczne vs Tektro V-brake. Dobrze mówie? Też muszę się zdecydować na jeden z tych modeli dlatego pytam ;) I to by było na tyle znaczących różnic co do tych dwóch modeli?

Napisano
Zależy do czego służy Tobie rower - jeśli do hamowania to niech się fachowcy wypowiedzą : D czy warto.

W mojej opini zaletą avangarde jest tylko ładne malowanie. Reszta prócz hamulców to stary maestro, który kosztował 1300 w zeszłym roku (wersja lazaro i spartacus bez tarcz 1200; z tarczami 1400)

Tegoroczny maestro w stosunku do nowego spartacusa/lazaro ma "starszy" model korby (nie wiem czy gorszy).

Zmiany na przykladzie spartacusa/lazaro: (L-2014; P-2015; różnice cenowe)

Amor:                          SR-SUNTOUR NEX -                                 SR-SUNTOUR NVX skok 72mm -

PrzTyl                          SHIMANO ALIVIO RDM-430 90                 SHIMANO ALIVIO RD-M4000 111

Przerzutka przód:        SHIMANO ALIVIO FD-M431 54                 SHIMANO ALIVIO FD-T4000 69

Manetki:                      SHIMANO ACERA ST-M360 3 x 8 89        SHIMANO ALIVIO ST-M410 3 x 9 120

Kaseta:                       SHIMANO SHIMANO ALIVIO HG-41 33    ALIVIO HG-300 9V 71

Łańcuch:                    SHIMANO ALIVIO HG-40 21                      SHIMANO ALIVIO HG-53 40

Mechanizm korbowy: SHIMANO FCM-311 99                              SHIMANO FCM-391 125

Napisano

Jeśli rowerek ma być niezawodny polecam tradycyjne dobre V-breki. Potwierdzam tania Hydraulika lubi być kapryśna a wtedy zero przyjemności z jady, częste wizyty w serwisie.

Za godzinkę podeślę link do nowego Maestro dla pierwszych trzech klientów mamy liczniki Kellysa Gratis ;)

Napisano

Na plus dla modelu Avangarde jest jeszcze to że linki ma schowane pod rurką...:) nie dało się też tak ładnie w Maestro? ;)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witajcie

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu nowego roweru. Biorę pod uwagę Kands 1500 lub Kands Avangarde. 

Przeszukując internet w poszukiwaniu najtańszym opcji znalazłem taką ofertę:

http://www.elektroexpert24.pl/26-am-kands-energy-1500-disc-hydraulic.html

Czy ktoś z Was zna ten sklep? Ceny są co najmniej szokujące, bo są mniej więcej 500-600 zł taniej niż na allegro, ale nie mogę znaleźć żadnej informacji o tym sklepie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...