jayeti Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Jest to mój pierwszy post, tak więc przede wszystkim witam wszystkich forumowiczów Planuję złożyć rower na ramie Accent Nordkapp, mam jedynie wątpliwości co do pojemności tylnych widełek. Dlatego mam prośbę do posiadaczy tej ramy żeby napisali jaka największa opona wg was mieści się w tej ramie. Dodam, że chciałbym założyć opony typu saguaro 29x2.0.
parmenides Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Cześć, Moja żona ma rower na tej ramie. Ona używa opon 700x35c i miejsca pozostaje bardzo dużo. Sprawdziłem, że w najwęższym z tyłu jest ok 5 cm - nie wiem czy to wystarczy do Saguaro 29x2.0. Ja w rowerze mtb mam saguaro 26x2.0 i ta opona po napompowaniu ma też ok. 5 cm szerokości. Byłoby na styk. Czy jesteś pewny, że do takiej trekingowej ramy chcesz zakładać tak szerokie gumy? Jeżeli mogę pomóc w inny sposób - zrobić zdjęcia lub coś pomierzyć, to daj znać. pozdr
jayeti Napisano 17 Marca 2015 Autor Napisano 17 Marca 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. Właśnie koniecznie chce zakładać takie opony, jest to jedno z założeń mojego "projektu". Rzeczywiście takie zdjęcia na których widać ile zostaje miejsca w górnych i dolnych widełkach byłyby bardzo pomocne w necie jest trochę zdjęć rowerów na tej ramie, ale nie znalazłem takich ujęć. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.