DJTadzio Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Witam! Zamierzam kupić Amortyzator Marzocchi 66 SL1 ATA z niedziałającą regulacją "ATA". Mógłby mi ktoś przybliżyć jakie są tego skutki uboczne? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam! Ps. Dzięki za pomoc w dodawaniu tematu. Cytuj
tobo Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 W widelcu nie działa regulacja skoku - widelec traci ugięcie w zakresie regulacji. Cytuj
djzatorze Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Zależy też w jaki sposób jest uszkodzona ATA, jak "sznureczki" to po prostu nie będzie regulacji, a jak to i/lub oringi komory no to widelec raczej nie do jazdy bez serwisu (skok 10 mm ). Cytuj
DJTadzio Napisano 17 Marca 2015 Autor Napisano 17 Marca 2015 A orientujecie się może ile mniej więcej kosztowałaby naprawa w przypadku tych sznureczków i oringów? Cytuj
djzatorze Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Oringi 50 groszy/sztuka, sznurki... hm, nie wiem co to tam za sznurek jest bo nie macałem, ale wygląda na jakąś solidną linkę nylonową czy tam aramidową. Tutaj wątek na mtbr z rozważaniami na ten temat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi