Skocz do zawartości

[piasta] pod napęd campy 32h

bartti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam do Was forumowicze pytanie, posiadam rower szosowy colnago na podzespołach campy, niestety piasta w tylnym kole powiedziała dość, trzeba ją wymienić i teraz pytanie na jaką??? Dodam, że  kaseta ma 9 przełożeń  12-25, a z przodu korba 52-42, na duże podjazdy powyżej 11% trochę mi ciężko, od razu wymieniłbym kasetę, tylko pytanie czy jest sens wymienić np. na 13-27.  Co byście polecili, koło ma 32 szprychy,  wybór pod campagnolo nie jest zbyt duży, może piasty novatec.... ale jaką??? , dt swiss chyba poza zasięgiem cenowym..... jesli ktoś ma jakiś pomysł będę wdzięczny. Jeśli już będę wymieniał to także szprychy na czarne, pytanie znowu jakie i  czy jest sens zakladać cieniowane przy 32h. Wiem dużo tego     w jednym poście, ale nadszedł czas na zmiany - piasta, kaseta, łańcuch, szprychy....

Pozdrawiam.

Napisano

wydaje mi się że za 350zl jestem w stanie ogarnac nowa piaste dt 340s pod campagnolo, jak jestes zainteresowany to napisz na pirv ;)

Napisano

Jesli chodzi o klasyczna piaste campagnolo to znalazlem tylko recorda ale cena to ponad 600 zl moze ktos ma namiar na piaste campy nizszej grupy chorus athena itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...