spyker34 Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Chorzowska Masa Krytyczna ma przyjemność zaprosić wszystkich cyklistów na wzięcie udziału w Rajdzie Kraków-Trzebinia . Z informacji dowiedzieliśmy się,że rajd rusza o godzinie 11 z Kraków Cichy Kącik. Dlatego też zrobimy zbiórkę o godzinie 6:00 na Dworcu PKP Chorzów Batory by następnie udać się na Dworzec PKP Katowic, by następnie zrobić transfer kolejowy do Krakowa Głównego. Pociąg z Kato jest 7:15 na miejscu jesteśmy 9:17. Bilet kosztuje 20 złoty [ cena z wliczonym rowerem Przewoźnik Przewozy Regionalne ]. Po przyjeździe na DW PKP Kraków udajemy się na miejsce zbiórki [około 5 km od dworca] i udajemy się do Trzebini 43 km w tempie rekreacyjnym mamy na to 3 godzinki spokojnie zdążymy Bo Chorzów Wprawia w Ruch . Organizator główny rajdu zapewnia poczęstunek,ubezpieczenie oraz pomoc medyczną. Po zakończeniu rajdu w Trzebini wracamy sobie w lajt tempie w stronę Katowic rowerowo [po drodze przerwa] Kto będzie chętny to może pociągiem. W razie informacji dokładnych proszę pisać do Mutke Tomasz lub do mnie. Na dniach powinny ruszyć zapisy na rajd także proszę o przemyślane zapisywanie się. W razie uzbierania się dobrej grupy zrealizujemy bilet grupowy w PR. Wtedy mamy gwarancje rezerwacji miejsca w pociągu. Pozdrawiam P.S Zapisy do 15 kwietnia godzina 20:00 proszę o potwierdzenie obecności w razie czego. Pozdrawiam
spyker34 Napisano 17 Marca 2015 Autor Napisano 17 Marca 2015 Tak 25.04.2015 dlatego masa Krytyczna organizuje wyjazd. W razie czego pisz to podam więcej info
talento259 Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Wiecie może czy to dałoby radę przejechać crossem? Tą całą trasę?
kamfan Napisano 18 Marca 2015 Napisano 18 Marca 2015 Bez problemu. Ludzie tam nawet na szosówkach jeżdżą, choć nie polecam...
spyker34 Napisano 18 Marca 2015 Autor Napisano 18 Marca 2015 Spoko Jakby ktoś był chętny z nami jechać to pisać zawsze wtedy PKP mamy tańsze
HKKaMa Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 Trasa raczej ciężka chyba nie jest Byłem na rajdzie Kraków - Trzebinia 3 razy. Ogólnie mówiąc co roku jest lepsza organizacja, także ze szczerego serca polecam niezależnie od wieku oraz rodzaju i klasy sprzętu Trasa to początkowo ścieżki i drogi asfaltowe prowadzące na obrzeża Krakowa w stronę Puszczy Dulowskiej. Po drodze jest ok. 2km odcinek ścieżki piasek/żwir, która w tamtym roku była masakryczna ze względu na deszcz przez cały tydzień poprzedzający rajd Po wjechaniu w Puszczę jedziemy ścieżką asfaltową, a pod koniec jest dość długi odcinek prostej porządnie ubitej żwirowej drogi. Na mecie dostajemy pyszny ciepły posiłek (w ramach uczestnictwa oczywiście) oraz jest losowanie nagród na podstawie numerów startowych. Dla zainteresowanych powrotem PKP trasa na stację w Trzebini jest banalnie prosta - jedziemy prosto +-5km asfaltową drogą
gdy Napisano 26 Marca 2015 Napisano 26 Marca 2015 dla zainteresowanych powrotem do Krk we wcześniejszych edycjach orgi zapewniały transport rowerów i rowerzystów do miejsca startu czyli Cichy Kącik w Krk
spyker34 Napisano 30 Marca 2015 Autor Napisano 30 Marca 2015 My jedziemy transferem PKP do KRK a z Trzebini na rowerach do kato
gdy Napisano 2 Kwietnia 2015 Napisano 2 Kwietnia 2015 http://tck.trzebinia.pl/index.php/50-superpilne3/516-rekreacyjny-rajd-rowerowy-krakow-trzebinia-2015
niki50 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Czy jedzie ktoś z Krakowa i wraca z powrotrm na rowerku?? może połączymy siły?? zawsze rażniej będzie...ja pojadę na mtb.
adii22 Napisano 7 Kwietnia 2015 Napisano 7 Kwietnia 2015 Jadę z Trzebini pociągiem Może by tak ekipa z Forum się spotkała w jednym miejscu na Błoniach ? Myślę, że ciekawe by to było
spyker34 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam. Na rajd potrzebne jest wypełnione takie oświadczenie http://hostuje.net/file.php?id=401c9b73d27f0e8d5f86bd6d7c37740d jak ktoś ma drukarkę to pruknąć to proszę i wypełnić
adii22 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Wait, od kiedy ? Z tego co kojarzę, wypełnia się coś przy starcie i tyle. Jak byłem niepełnoletni, dałem karteczkę od rodziców, że mogę jechać. Nawet jak mój młodszy brat, będąc niepełnoletnim brzdącem (gdy ja już cieszyłem się z uroków posiadania plastiku...) wypełniał na starcie formularz pod którym musiałem się podpisać jako opiekun. A jeżdżę co roku od lat... sporo. Nigdy nie musiałem żadnego formularza drukować
kamfan Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Oczywiście można napisać samemu, ale znacznie łatwiej wydrukować oficjalny od organizatorów i dać tylko rodzicom do podpisu Zwłaszcza, że wprowadzili jakieś zapisy o pomocy medycznej...
adii22 Napisano 13 Kwietnia 2015 Napisano 13 Kwietnia 2015 Łokuchwencyja, 3. Przy rejestracji każdy uczestnik musi złożyć własnoręcznie podpisane oświadczenie ze swoimi danymi osobowymi oraz akceptacją regulaminu rajdu. Za dzieci do lat 18 oświadczenie składają opiekunowie. Druki oświadczeń do pobrania na stronach www.tck.trzebinia.pl oraz www.rrrm.pl oraz dostępne będą przy zapisach w Krakowie i Rudnie. faktycznie, ale: dostępne będą przy zapisach w Krakowie i Rudnie. Nawet nie uruchamiam drukarki Tak na marginesie: 9.00 - 10.30 zgłoszenia uczestników w Krakowie (Błonia - Cichy Kącik), 20 m od lądowiska helikopterów – zapisy, pobieranie numerów startowych, map, butonów, losu, bloczków na posiłek11.30 – zbiórka uczestników korzystających z transportu do Rudna (obowiązują wcześniejsze zapisy) Trzebinia, plac przy ul. Ochronkowej11.00 - rozpoczęcie rajdu (Kraków, ul. Mydlnicka)11.30 – 12.00 – przejazd przez Kryspinów Panie i Panowie, będziemy zaginać czasoprzestrzeń
kamfan Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Jedziesz na rowerze do Krakowa z Trzebini? Mógłbym się z Tobą wybrać, kiedyś się w pociągu spotkaliśmy, nie wiem czy pamiętasz ;P
adii22 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Możliwe, że jechaliśmy wspólnie Jadę z Trzebini, jak coś, to szukaj białego Peaka na Foxie z szeroką kierownicą Na który rajd jechaliśmy ?
gdy Napisano 25 Kwietnia 2015 Napisano 25 Kwietnia 2015 no i po zawodach a właściwie rajdzie . super pogoda, super tereny, super atmosfera, super organizacja. wg. Organizatorów ponad 2000 uczestników. do zobaczenia za rok czuwaj !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.