kryszy Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Zauważyłem, że podczas jazdy bolą mnie łokcie. Tzn. bolą wtedy kiedy w czasie jazdy spróbuję daną rękę zgiąć, na chwilę pomaga rozruszanie ręki. Po jeździe mam problem żeby w pełni wyprostować rękę (znów pojawia się ból w łokciu) i utrzymuje się on kilka dni. Kiedy wyprostuję rękę, zacisnę dłoń w pięść i spróbuję obracać dłonią w nadgarstku to również czuję dyskomfort w okolicy łokcia. Nie do końca wiem czym to jest spowodowane, od razu zaznaczam, że nie jeżdżę na prostych łokciach. Łokcie mam zawsze ugięte i bardzo tego pilnuje. W tym roku od lutego zacząłem jeździć na rowerze szosowym ale wcześniej miałem taki sam problem na rowerze MTB. Czy ktoś z was miał podobny problem, czy może to być związane ze słabymi mięśniami rąk? Zaczyna mnie to powoli martwić, bo nie chciałbym doprowadzić do sytuacji w której nie będę mógł ręki wyprostować w ogóle... Mam 28 lat, 185cm wzrostu i niestety nadwagę - ważę 96kg.
Buno Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 Usiądź na rowerze i sprawdź, jak mocno opierasz się o kierownicę. Być może trzeba skorygować pozycję
Root Admin Mieciu Napisano 16 Marca 2015 Root Admin Napisano 16 Marca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.