Skocz do zawartości

[serwis legnica] o zgrozo

mekamilek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ostatnio musialem wymienic klocki w tarczy z przodu, a ze jestem posiadaczem dwóch lewych rak, nie zabieram sie za nic w rowerze poza czyszczeniem i pompowaniem kol. tak wiec udalo mi sie kupic jakies zastepcze klocki do xtr ( xtr w legnicy ciezko dostepny ) firmy accent ( nie polecam ), i oto przebieg rozmowy miedzy sprzedawca a mechanikiem :

s : arek, umiesz ty wymieniac klocki w tarczy xtr ?

m : nie wiem, poka, to zobacze

s : to ci chlopiec przyprowadzi ( prowadze rower na zaplecze )

m : ( patrzy ... ) przemek ty sie tym zajmij.

co powiecie :) ?

Napisano

Ja mam lepsze ;p serwis rowerowy w Andrychowie[http://www.velo.com.pl/sklepywspolpracujace.htm [Książek sport ... tzw. Marcinek przy samolocie ] - wszystkie rozmowy z właścicielem:

1. Booster :033:

Ja: Ma pan boostery?

On: Co????????

Ja: No boostery takie podkowy na hamulce, ktore usztywniaja rame, dzieki temu sie nie gnie i jest wieksza sila hamowania.

On:[zdezorientowany] Pokazuje mi na osłonki do tylnej przerzutki :P:D...

Ja: Ekhem ... to nie to

On: No to nie mamy.

2. Nakrętka presta>shader

Ja: Ma pan nakretki, ktore nakreca sie na preste zeby byl wentyl samochodowy, zeby mozna bylo pompowac na stacjach i zwyklymi samochodowymi pompkami[chcialem doberze wyjasnic bo po tym doswiadczeniu z boosterem to wiecie :P].

On: Jasne, tylko widzi pan tutaj jak cos to trzeba przyciac [i jakies tam teorie tworzył]

Ja: [spieszylo mi sie] ok to niech pan da.

Podsumowanie: Dal mi nakretke przedłużającą preste a nie nakretke presta>shader. W dodatku debil skasowal za to 3 zł :P.

3. Dętka do slickow 1" kenda.[j/w spieszylem sie w zasadzie kupowalem wtedy i detke i nakretke]

... w sumie nie ma co pisac chodzi tylko o to ze glupi michelin kosztowal tam 17zł a wazy ponad 140g! Co przy takiej cienkiej dętce jest kompletnie niedorzeczne :P...szczegolnie ze w krakowie kupowalem kendy po 9 zł wazace ok 100g.

4. Tez cena.

Wymiana oleju w moim amortyzatorze.... 70zł u niego... Kupilem olej za 25 zł, wymiana zajela ok 5 minut :P... a oleju starczy na 5 razy :P.

5. Odkręcająca się korba.

Ja: Co moze powiedziec pan o przypadlosci odkrecajacej sie korby? Da sie cos z tym zrobic?

On: No nie wiem musialbym zobaczyc...[zobaczyl tzn nawet nic nie okkrecil i stwierdzil]:No niestety korba do wymiany nie ma co kombinowac, na pewno jest obruszana na supporcie i sie wyrobila.

Co jest kompletnie bez sensu bo moze byc wiele powodow :

1. Moze wystarczy zmienic srube ktora dokreca sie korbe do suportu[koszt sruby 1-3zł].

2. Moze gwint w supporcie byc zwalony i trzeba zmienic suport

3. Czasem wystarczy dobrze dokrecic, albo wytrzec nadmiar smaru na gwincie :P [ z kad wiedzial jak ja dokrecalem? ;P].

4. Dopiero bym kombinowal z korbą :P.

Dodam ze dokrecilem potem sobie porzadniej korbe i od tamtego czasu nie mialem problemow[obecnie ja zajechalem wiec i tak jest nowa i nowy suport :P]

6. Przerzutka Tourney[potrzebowalem czegos na 8 biegow dla dziewczyny]

Gosc usilnie mnie przekonywał ze jest ona na 8 biegow podczas gdy chwile wczesniej mialem ten sam model i sprawdzalem nawet :P, nie ma szans zakres 7 biegow i wiecej nie bedzie :D.

Jedynie serwisant tam jest ok, mily facet z nim mozna pogadac :]... co do ich umiejetnosci sie nie wypowiadam dla mnie maja poprostu smiesznie wysokie ceny, a sklep to posmiewisko :P.

• 2 tygodnie później...
Gość BarteX88
Napisano

chmm... czyżby serwis na Zamkowej ?? ;) Bo mi tam nie umieli wyregulować tylnej przerzutki (Deore LX). Dopiero gdy pojechałem na Jaworzyńską (do sklepu Authora) zrobili to porządnie i nic nie zapłaciłem :(

Napisano

hehe Blue nieźle mi poprawiłeś humor . jesli chodzi o moje przygody z serwisem to jedyny porzadny jest oddalony o 15 km i tam nawet przerzutki reguluja za darmo bo wg nich to "drobiazg". pozatym miła obsługa. jest to salon gianta w mikołowie/gliwicach paniówkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...