widawa Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam . Szukam softshellu dla mamy , sam mam Himountain i spisuje się naprawdę dobrze , ale tego modelu już chyba nie produkują nawet nie pamiętam modelu bo zakup był dawno temu . Zależy mi na wywietrznikach pod pachami i kapturze . Ma bardzo dobrze oddychać i chronić przed wiatrem i w jakimś tma stopniu działaś wodoszczelnie przy lekkim deszczu. Czyli typowy softshell , jest coś ciekawego w granicach 300 zł? Znalazłem himountain rim i Marmot Tempo Hoody tylko marmot nie ma wywietrznikówmoże inne modele warte polecenia znacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Powitoł HiMountain RIM - zbiera dobre opinie (u moich dwóch funfli też), bezmembranowy, oddycha na tyle że wywietrzniki pod pachami mogą nie być potrzebne. Do kurtki wypada się przymierzyć, bo rozmiarówka może zaskoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Na lekki deszcz ujdzie ? Na lekki deszcz ujdzie ? A RIM ma wywietrzniki prawda ? Edytowane 16 Marca 2015 przez widawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Nie ma wywietrzikow. Z przodu są 2 kieszenie z siatka wiec jak otworzysz to będzie wiac.Na deszcz tu tylko lekki i przelotny tyle co dwr wytrzyma. Ogólnie nie nastawiaj się na nie przemakalność Edytowane 16 Marca 2015 przez lucass3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Powitoł Lekki deszczyk to taki jaki ogarnie DWR softa. Na cos większego trzeba czegoś innego. Softy nie są od nieprzemakalności. Jak pisałem, wywietrzniki przy dobrze utrzymanym sofcie mogą okazać sie nie/rzadko-potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 spoko spoko wiem co to softshell ;p i do czego służy ;p macie jakies inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Dzisiaj założyłem przy 13-14 stopni + wiaterek na bielizne termoaktywną (podstawowa koszulka bez marki), myślałem na początku, że będzie za gorącą a okazało sie bardzo komfortowo. Od środka leciutko zawilżony ale w żadnym wypadku nie mokry Edytowane 17 Marca 2015 przez lucass3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi