tomek040982 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Może ktoś mi pomóc? Podczas jazdy z włączoną lampką słychać hałas bardziej nastawiam się na to że jednak tak hałasuje lampka , lecz nie wykluczam także dynama w piaście. Lampka jest nowa , czy przez złe podłączenie tak mogło się stać? Czy jednak dynamo odmawia posłuszeństwa. ten hałas to tak jakby szuranie , ale bardzo słyszalne podczas jazdy z włączonym oświetleniem. https://www.youtube.com/watch?v=mLF6NGGBD5M Tak to właśnie słychać, troszkę wiatr przeszkadza ale jednak to słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 marka dynama? bliższe fotki, jak gdzie i którędy kable idą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brylek Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Rozumiem, że dynamo w piaście? Piasta jest zamocowana tak, że zacisk jest z prawej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Tak dynamo w piaście. Marka Shimano.Zacisk oczywiście jest z prawej strony,na dynamie jest zresztą strzałka kierunkowa więc raczej ciężko pomylić stronę. Kable idą po prawym widelcu nie są nigdzie zagięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brylek Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Hałasuje tylko przy włączonym? Wygląda na jakąś awarię dynama wewnętrzną. Oświetlenie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Tak . Hałasuje tylko na włączonych lampkach . Dobra awaria dynama . Co się bardziej opłaca kupić nowe i dać do serwisu gdzie także zapłacę? Czy kupić pełne koło? Sam nie zrobię bo jeszcze bym się nie odważył za to brać. I oczywiście co polecacie zależy mi na trwałości. Ja ważę 115 kilo więc ewentualne koło musi mnie wytrzymać. Budżet ? Nie wiem jakie są ceny tak więc nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Niech mi ktoś wytłumaczy pewną rzecz bo czegoś nie rozumiem nie jestem fachowcem. Zacisk powinien być po prawej stronie na dynamie na wierzchu jest strzałka w którym kierunku ma się kręcić , w takiej pozycji hałasowało (na 100% dynamo hałasuje) . Zamieniłem odwrotnie tj, zacisk po lewej za czym idzie i strzałka jest teraz w odwrotnej pozycji i się poprawiło jest cicho raczej większego oporu nie czuję i oświetlenie działa. niech ktoś ogarnięty mi wyjaśni jak to jest z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.