dawidoos Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Hej, Chciałem się Was poradzić. Noszę się z zamiarem wymiany amortyzatora w swoim rowerze, Author Kinetic. Obecnemu RST Gila TnL (100 mm) już nie ufam, wydaje dość ciekawe dźwięki i do czasu jego zmiany rower stoi. Myślałem wybrać się do sklepu rowerowego w okolicy, ale chciałbym mieć jakieś rozeznanie, coby nie próbowali mi kitu wcisnąć. Budżet jakim dysponuję, to ok. 1500 zł. Pierwsza sprawa - jak to się obecnie ma sprawa z piwotami? Nie chciałbym jeszcze dokładać do hamulców tarczowych. Ale z drugiej strony nie wiem czy da się kupić jeszcze coś sensownego z tym mocowaniem. Druga sprawa - ważę ok 80 kg przy wzroście 180 cm. Chciałbym jakiś widelec, który będzie miał rozsądną możliwość regulacji (lub po prostu był dość miękki), i któremu można bez problemu zaufać jadąc szybciej po lesie czy zjeżdżając z jakiegoś krawężnika. Możecie coś doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 epicon X1 1000zł powietrzniak 500zł nowe koło i hamulec tarczowy obecnie nie ma jużdobrych nowych amorków pod vki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Co to konkretnie za rower/rama? Bez tego to sobie możemy polecać wszystko i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidoos Napisano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Hej, Kurczę, przepraszam za spóźnienie, akurat trafiłem z tym postem na moment, w którym nie mogłem od razu odpisać. Już uzupełniam informację:Rower to Author Kinetic, rama 19. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 To czas się przeniesć na hamulec tarczowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidoos Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Okey, jak trzeba zmieniać, to trzeba... Jakieś propozycje konkretne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Teraz są nowe Epixony z 2015 pod oś 9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidoos Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Czyli chodzi o Epixon XC, tak? A jak wygląda sprawa z wysokością skoku, powinienem dobrać taką samą jak obecnego amortyzatora? Cena amortyzatora to ok. 1000 zł, więc zostało by mi ok. 500 zł na sam hamulec. Coś ciekawego w tych pieniążkach można dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Tak , skok amortyzatora musi być dobrany pod ramę więc najlepiej kupić o takim jaki był oryginalnie. 2. SLX M675 / M615 + tarcze niedrogie . A piasty masz przystosowane do montażu tarcz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidoos Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Hej, Niestety nie, piasty nieprzystosowane do tarcz. Rozumiem, że najprościej będzie kupić nowe koło? A odnośnie samych tarcz - rzuć proszę nazwę jakiejś firmy, modelu, coś rzetelnego, cobym mógł sobie już kompletować powoli zestawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Piasty które ja użytkuję i jestem bardzo z nich zadowolony to novateca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 koło przednie to jakieś 200 zł i już mamy coś przyzwoitego. Tak jak mówili przedmówcy, na przód daj m615/m675 i jakaś podstawowa tarcza shimano i bez problemy zmieścić się w 300 zł. Zostaje 1000 zł na amor. Epicon/epixon. Jak masz wystarczający budżet to weź nowego epixona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidoos Napisano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Okey, czyli potrzebny mi jest zestaw składający się z: - amortyzator Epixon XC - hamulec SLX M675 / M615 - tarcza Shimano - koło z piastą np. Novatec Zobaczę, jak cenowo mi zaproponują w okolicy za taki zestaw, ewentualnie będę zamawiał przez neta. Dzięki panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.