Skocz do zawartości

[amortyzator] RST Gila TnL - co w zamian do 1500zł pod V-ki.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Chciałem się Was poradzić. Noszę się z zamiarem wymiany amortyzatora w swoim rowerze, Author Kinetic. Obecnemu RST Gila TnL (100 mm) już nie ufam, wydaje dość ciekawe dźwięki i do czasu jego zmiany rower stoi. Myślałem wybrać się do sklepu rowerowego w okolicy, ale chciałbym mieć jakieś rozeznanie, coby nie próbowali mi kitu wcisnąć.

Budżet jakim dysponuję, to ok. 1500 zł.

Pierwsza sprawa - jak to się obecnie ma sprawa z piwotami? Nie chciałbym jeszcze dokładać do hamulców tarczowych. Ale z drugiej strony nie wiem czy da się kupić jeszcze coś sensownego z tym mocowaniem.

Druga sprawa - ważę ok 80 kg przy wzroście 180 cm. Chciałbym jakiś widelec, który będzie miał rozsądną możliwość regulacji (lub po prostu był dość miękki), i któremu można bez problemu zaufać jadąc szybciej po lesie czy zjeżdżając z jakiegoś krawężnika. 

Możecie coś doradzić?

Czyli chodzi o Epixon XC, tak? A jak wygląda sprawa z wysokością skoku, powinienem dobrać taką samą jak obecnego amortyzatora?

Cena amortyzatora to ok. 1000 zł, więc zostało by mi ok. 500 zł na sam hamulec. Coś ciekawego w tych pieniążkach można dostać?

Hej,

Niestety nie, piasty nieprzystosowane do tarcz. Rozumiem, że najprościej będzie kupić nowe koło?

A odnośnie samych tarcz - rzuć proszę nazwę jakiejś firmy, modelu, coś rzetelnego, cobym mógł sobie już kompletować powoli zestawienie.

koło przednie to jakieś  200 zł i już mamy coś przyzwoitego. Tak jak mówili przedmówcy, na przód daj m615/m675 i jakaś podstawowa tarcza shimano i bez problemy zmieścić się w 300 zł. Zostaje 1000 zł na amor. Epicon/epixon. Jak masz wystarczający budżet to weź nowego epixona.

Okey, czyli potrzebny mi jest zestaw składający się z: 

- amortyzator Epixon XC

- hamulec SLX M675 / M615

- tarcza Shimano

- koło z piastą np. Novatec

Zobaczę, jak cenowo mi zaproponują w okolicy za taki zestaw, ewentualnie będę zamawiał przez neta.

Dzięki panowie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...