michuelo Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Witam. Chcialbym sie dowiedzieć, czy od czasu do czasu mogę psiknac sobie wd40 na napęd jak i na łańcuch. Czy moze kupic cos specjalnego pod te sprawy? Nie chcę jakos tego rozbierac na części pierwsze, a jedynie jakos zakonserwować w miare...
Szymekk Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 WD40 nie służy do konserwacji. To jest preparat penetrujący.
michuelo Napisano 15 Marca 2015 Autor Napisano 15 Marca 2015 więc co mialbym teraz zrobic? jakies plyny specjalne? spraye?
Szymekk Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Ja bym celował w Finish Line Teflon Plus. Poszukaj sobie na Allegro albo innym serwisie, bo nie chcę nikomu robić reklamy sklepu.
kamfan Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 WD40 nie służy do konserwacji Oj, zdecydowanie służy do konserwacji... zamków, broni i ogólnie zabezpieczania różnego typu urządzeń przed wilgocią i rdzą. Natomiast nie służy do smarowania łańcucha w rowerze, ale nadaje się do smarowania już wymienionych zamków, broni czy linek w rowerze
kazafaza Napisano 16 Marca 2015 Napisano 16 Marca 2015 WD40 zbyt szybko "wysycha" aby był efektywnym lubrykantem do łańcucha. Można spróbować nim czyścić łańcuch by następnie nałożyć specjalny olej, bardziej lub mniej gęsty w zależności od upodobań, pory roku lub terenu. POZDRo-:ver
MPFWWA Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Witam. Chcialbym sie dowiedzieć, czy od czasu do czasu mogę psiknac sobie wd40 na napęd jak i na łańcuch. Czy moze kupic cos specjalnego pod te sprawy? Nie chcę jakos tego rozbierac na części pierwsze, a jedynie jakos zakonserwować w miare... Ja do łańcucha, i nie tylko stosowałem App SL 280 w sprayu, koszt kilkunastu złotych. Fakt WD40 to bardziej odrdzewiacz niż smarowidło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.