Skocz do zawartości

[koła]obręcz ramienna

damin_lord

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam problem; kupiłem obręcz ramienną na przod za 120 zł... na obreczy wyczytałem ze to włoska produkcja... i teraz w czym problem tkwi... chodzi o to ze ma delikatne bicie takie do 1mm...serwisant powiedzial ze to jest dopuszczalne i ze nie bedzie sie powiekszac... chcialbym poznac wasze zdanie na temat takich obreczy i czy faktycznie nie bedzie mi sie dalej "krzywic" Pozdrawiam

Napisano

Tez mam wrazenie ze to cale kolo cos ala karbonowe z kilkoma "szprychami"

Tego kola praktycznie nie da sie wycentrowac, a bicie na starcie jest skresleniem takiego kola.

Tzn da rade wycentrowac ale to zabieg drogi, duzo przekraczajacy wartosc nowego kola.

Napisano

Trzeba bylo sie spytac przed zzakupem a tak biedny polak po szkodzie.

Czemu ludzie kupuja te beznadziejne obrecze ;] , powiedz co cie sklonilo do zakupu ? O ile to ta o ktorych mysle czyli tam 3-5 ramienne , centrowac nie ma co bo jak ;] , jak ma bicie to coz nie dziwie sie tragedi nie ma poki co nie bedzie wieksze.

Napisano

Ju mowie....Kupilem to w sklepie rowerowym, ktory z reszta polecilo mi kilku znajomych...[dla Łodzian powiem ze to na Brukowej sie miesci, niedaleko sklepu Enduro] Postaram sie opisac jak wyglada i co to za firma.... Na obreczy jest napisane: ALUMINIUM ;P ; MADE IN ITALY; GRIMECA; 19x559; GRAZZE AVIO.....Mowi wam to cos?? Na przyszly raz juz wiem ze takiej nie kupie...:/ A mam jeszcze tył do wymiany... Pozdrawiam

Napisano

Tak mowi - niestety bubel , najwyrazniej osoby ktore malo sie znaja na sprzecie Ci to doradzily , no szkoda szkoda , i masz racje bron boze nie kupuj takiego na tyl ;].

Sklep kojarze - niestety dobrej klasy sprzetu tam nie mieli jak bylem raczej ;] , no wyjatkowe przypadki.

Ile za to zaplaciles ? Moze spr oddac ze wzgledu na to bicie , moze jakims cudem da sie to odkrecic.

Polecam sklep tani Wojard ( kilinskiego przy wigury i jeszcze jeden nie pamietam gdzie ) , oczywiscie na to co mowi sprzedawca zawsze trzeba brac z przymruzeniem oka ale tam mozna nieco sie dowiedziec sa sensowni , oprocz tego fr-shop ale tam maja juz drozsze rzeczy z reguly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...