mateo88 Napisano 15 Marca 2015 Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Witam, Chcę trochę modyfikować swój rower ale nie jestem pewien czy części, które posiadam i które chce kupić będą ze sobą kompatybilne. Dlatego, proszę Was o opinie/pomoc. Może na początek wkleję specyfikacje roweru który mam, żebyście mogli coś więcej powiedzieć: suport - SHIMANO cartridge (122.5mm) korby - SHIMANO (11) M171 (48x38x28) manetki - SHIMANO ST-EF60-8 EZ-fire Plus przerzutka przód - SHIMANO M191 (31.8mm) przerzutka tył - SHIMANO Acera M360 ilość biegów - 24 kaseta - SHIMANO CS-HG30-8 (11-34) łańcuch - KMC Z7 (114 links) hamulce - APSE dżwignie hamulcowe - SHIMANO ST-EF60-8 EZ-fire Plus linki hamulcowe - JAGWIRE stainless piasty - alloy/ SHIMANO RM30 (32 holes) Jest to rower kellys saphix 2011. Wiem, wiem szału nie ma, jednak na moje niezbyt częste, rekreacyjne jeżdżenie wystarcza:) Generalnie chcę wymienić, przerzutki manetki, kasetę z 8 na 9 Z wyżej wywymienionych na grupę deore. I oto pytania, na które nie znam odpowiedzi: -Czy wymiana łańcucha jest konieczna? Spotkałem się z opinią, że łańcuch do kaset 9 rzędowych jest sporo węższy od 8-rz. Dlatego może to razem nie współpracować. - Czy z racji tego będę też musiał wymienić korbę? -popodejrzewam, że automatycznie, robiąc taki "grubszy"remont warto wymienić linki i pancerze? -I czy warto dołożyć trochę więcej do grupy slx? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.