Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Barbegazi to bardzo dobry punkt zaczepienia ;)

Skupił bym się na tym stosie kół na pierwszym planie, ale może to ja za dużo wyżłopałem kawy i mnie wzrok pływa.
(podpowiem, że na dwóch z nich jest napis prototype i raczej nikt jeszcze w tej części Eu nie jeździł :) )

• Mod Team
Napisano

Znając Twoje Krzyżacko-Szmaciane upodobania Prezesie obstawialem na jakieś upasione Ralfy czy inne Rony ale pobieżne przygladanięcie się rzeźbie kostki modeli nieutytych rozwiało me podejrzenia...

Jesli Ty tam widzisz napisy to musisz mieć umiejętnosci obróbki zdjęc a'la Andżela z Bonsów lub... foto z innego ujecia :P

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

napisów nie widać ot tak to jasne
Ale te dwie górne nie wydają Wam się jakieś..większe? No zobaczcie..

Pytanie tylko jak się przyjmą faty na obręczach 27,5 :D 
I tu już pytanie do szpeców co z niejednego dachu papę zerwali 

• Mod Team
Napisano

Łiiii... Jeden Bonti wiosny nie czyni... O 4-ro calowej wersji x 27.5 to juz Lord pisał tutaj jakiś czas temu przy okazji nowych Farley'i...

Chyba, ze postanowili chopaki utyć je jeszcze bardziej...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Cztery i pół z tego co słyszałem.
Pewnie, że nie czyni ale podrzuciłem jako ciekawostkę.
A że to robi to globalny producent to może wiosenka przyjdzie (patrz wtb 27+)
Pytanie raczej do szpeców czy to ma sens?
I co ze średnica koła bo albo zagrają na wysokości samej opony opony albo koło urośnie sporo ponad standardowe 29" (jeśli dobrze myślę)

• Mod Team
Napisano

... ja już takiego cudaka mam :)

Koła 29 cali z opona szerokości 3.6 cala efektywnie. Nieco niższe niż standardowe 29+ ale za to o wiele szersze...

Jak dla mnie im więcej opcji tym lepiej, bo nie ukrywam, że znowu zaczynam mieć smak na jakieś mieszanie i skladanie wynalazków :)

A że rama przyszłosciowa, to jest opcja...

Szacunek...

I.

Napisano (edytowane)

Miotają się bo już więcej nic nie wymyślą na platformie 26", a kasa musi płynąć. W szerz na małej obręczy już za bardzo nie pójdą bo pełnotłuste 4,8+ to i tak nadają się już tylko do jazdy w puchu (czyli baardzo wąska grupa odbiorców).

Edytowane przez ishi
  • Mod Team
Napisano

Ano nie utonie...

BTW. jestem zdumiony, co potrafi ten pojazd dzięki swoim olbrzymim balonom ;) - nawet z pękającego lodu wyjeżdża, jakby to była niewielka górka pisaku... 

Napisano

Gdyby był elektryczny, nawet byś mógł szukać z nim pomocy nie tak dawno temu na forum ;)

Te czterokołowce, niezłe łaziki.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Śmiejesz się... A wiesz jakie błotniki najlepiej pasują do fatów? Od motocykli trialowych. Kilka minut modelowania z opalarka do drewna i masz błotniczki jak Jagman

WP_20151024_11_55_46_Pro_zpsxim3vddo.jpg

lub epicyclo

5550802118_d23e4d9934_b.jpg

Szacunek...

I.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Ktoś poszukuje byćmoże taniej i ekhem... niekoniecznie hmmm... lekkiej obręczy?

Na ten przykład szerokości 132mm?

http://www.classic-cycle.de/en/Rims-Wheels-Parts/Rims/Alu-rim-24-inch-132-mm-black-matte.html

Dużo rozmaitych, ciekawych wynalazków do budżetowego rzeźbienia  :icon_mrgreen:

http://www.classic-cycle.de/en/Rims-Wheels-Parts/Rims/

Interesujące slick'i do szosowych fatów :D

122807.jpg

Tu wprawdzie wsadzone do kruzera, ale od czego wyobraźnia :P

c0f7ef7663f10d9e2f9b9648821e335d.jpg

Szacunek...

I.