pfourul Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Witajcie. Do tej pory jeździłem 29-tką Canyon Nerve Al, ale zamierzam iść w kierunku enduro. Zwróciłem uwagę na wytwór Canyona - Strive i jestem niemal zdecydowany go kupić na 99,9%. Po większym pobuszowaniu w internecie mój wybór padł na geometrię Regular. O ile w Nervusie 29" rama L była dla mnie wręcz idealna, zastanawia mnie jak to przełożyć w przypadku Strive na kołach 650b. Wydaje mi się, że L będzie dobra co potwierdził też pracownik infolinii Canyona i żeby nic nie zmieniać. Ostatecznie proszę Was drodzy forumowicze o pomoc, bo zawsze wolę się upewnić w podjęciu tej decyzji. Mój wzrost to ok. 182-183cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadavre Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Skorzystaj z ich kalkulatora PPS przy wybranym modelu, w moim wypadku sprawdził się w 100%. Gadałem też z panem z infolinii, który dokładniej opisał jak te parametry się przekładają na geometrię i wyszło cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Rozmiar koła nie wpływa na rozmiar ramy, więc jeśli do tej pory Canyon w rozmiarze L był idealny, to pewnie nowy nadal będzie. Przy Twoim wzroście tak powinno być, choć pobawić się kalkulatorem nigdy nie zaszkodzi. Zastanawia mnie tylko, czemu nie chcesz geometrii Race? W przypadku Strive'a, który z założenia ma służyć do szybkiej, agresywnej jazdy, wydaje się ona być oczywistym wyborem. Poczytaj może jeszcze, może się przekonasz: http://www.1enduro.pl/geometria-progresywna/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Zastanawia mnie tylko, czemu nie chcesz geometrii Race? Jakoś nie jestem przekonany do jazdy na jednym blacie. Rower zamówiony- będzie u mnie w czwartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 A, to rozumiem (wcześniej pisałeś o geometrii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfourul Napisano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 A, to rozumiem (wcześniej pisałeś o geometrii). Trochę poczytałem o tym na zagranicznych stronach. Przyjrzałem się również na różnice między Regular i Race na stronie producenta. Koniec końców musiałem wybrać jakiś kompromis między geo a napędem. Przy mojej jezdzie myślę , że Regular będzie jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.