Skocz do zawartości

[Koła] Jaki rozmiar opon

Kompozytor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów,

na wstępie krótkie przepraszam, że zadaję pytanie , które padło pewnie z milion razy  ale śpieszy mi się i muszę zaraz zamówić opony na internecie na prezent dla teścia a nie mam czasu przeglądać całego forum bo jutro wylatuję na urlop. Potrzebuję kupić opony do roweru merida urban 6.3 z 2007 r ten model http://www.e-commerce.pl/Merida-URBAN-6-3-model-2007,51429.html przy czym na necie nie znajduję rozmiaru felgi a sam jeżdżę ta innym typie roweru i orientuję się tylko w oznaczeniach ETRTO. Pytanie jest takie ( podejrzewam,że jest to jakiś standardowy rozmiar felgi i będziecie wiedzieć) jaki rozmiar opony ( szerokość) wchodzi na taką felgę? Chciałbym kupić najwęższą oponę jaka wchodzi na tą felgę bo rower jeździ głównie po szosie. Podajcie najlepiej zakres w mm od do. Obecnie są na nim opony o rozmiarze podane w linku.

Z góry dziękuję z pomoc

Napisano

Nie napisali zbyt wiele o tych obręczach więc mona się tylko domyślać , ale pewnie to maksymalna jaka wchodzi na te obręcze. Sam kupiłem Ramblera 2.0 i ma 2.25 i nie wejdzie szersza , więc chyba tak robią że dają maksymalne.

Napisano

Właśnie w tym sęk, że to ma być prezent a teściowa raczej w ukryciu nie ściągnie opony i nie zmierzy felgi , chociaż cholera ja wie ona jest do wszystkiego zdolna:-) a tak na poważnie właśnie na tej tabelce się opieram i teraz szerokość opony waha się między 25 mm a 28 mm więc chyba nie będe ryzykować i kupię 28 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...