Skocz do zawartości

[Stery] Ile podkładek sterowych?

endriu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,wymieniam właśnie ramę na inną i ta nowa ma główkę niższą od poprzedniej o 20mm.Musiałbym tę różnicę zniwelować dokładając podkładek-było 15mm a teraz doszłoby jeszcze 20 mm-razem 35 mm.Czy praktykuje się taką wartość podkładek czy lepiej ciąć rurę amorka?

Napisano

Zawsze możesz te dodatkowe wrzucić ponad mostek. Zanim ciachniesz rurę, sprawdź jaka wysokośc jest dla Ciebie odpowiednia przy tej ramie ;)

Napisano

Ja bym nie ciął od razu bo przy innej ramie musisz potestować jak Ci będzie wygodniej. U mnie mam zrobiony tzw. komin i nie będę ciął bo wygląda ok, a przy ewentualnej zmianie mostka czy kierownicy może już być za krótko.

20150314_174047_zpsmga453kb.jpg

U dziewczyny założone 5cm podkładek i jeździ.
20150314_174229_zpss2zitaol.jpg

Napisano

Tak właśnie zrobię,rama jest do poprawek lakierniczych i nie mogę fizycznie sprawdzić wysokości kiery a uciąć zawsze zdążę.Tak więc zamawiam podkładki.Przy okazji tej ramy -Mongoose Newman NX ,jest bez haka przerzutki i nie wiem jakiego szukać.

Napisano

Na powyższej aukcji dopasowałem hak-dobre rozwiązanie z podaniem rysunku w formacie PDF 1:1,można wyciąć rysunek i przymierzyć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...