Skocz do zawartości

[Opony] Kompatybilność i wybór

Ipla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Piszę ten temat z problemem który mnie męczy... Otóż chce kupić opony slick do mojego MTB. Tylko mam dylemat jaki rozmiar będzie optymalny. Opony oczywiście tylko i wyłącznie na asfalt. Na obręczy pisze 559x19c i szukałem właściwej rozpiski dostępnych opon na moją obręcz tylko że na każdej stronie piszą co innego :P. Wiem że tu na forum jest jakaś tabelka z poradnikiem tylko jestem chyba za ciemny do niej :D. Więc celuje na opone 1.2/ 1.35. W głównej mierze chciałbym kupić Kojaki. Chętnie obejrzę propozycje od czytelników. 

Pozdrawiam

Jest takich tematów masa, bo jest masa ludzi, którzy kupili "modny" rower MTB, a jeżdżą po asfalcie. Po paruset km przychodzi refleksja, że toczy się to jak walec :whistling: Nie mówię, że to akurat Ty, bo sporo osób też po prostu zmienia do treningu na szosie :sweat:

Na obręcz 19 możesz spokojnie zakładać oponę 26x1,25'. 1' już jest odradzany, ale na 1'25 jeździłem sam i jest bardzo OK :thumbsup:

Z ciekawości i po taniości Kenda Kwest - grube, pancerne i ciężkie jak na takie wąskie oponki. Toczą się ładnie, na mokrym też przyczepne bardzo dobrze i po 2000 km sprzedałem ja w idealnym stanie.

Obecnie kupiłbym chyba coś lżejszego. Maxxis Detonator bardzo polecana jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...