Zazi Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Proponuje wprowadzić limity wagowe dla wstawianych projektów. Podaje orientacyjne wartości - 29 cali - poniżej 11,5kg - 27,5 - poniżej 10,5kg - 26 cali - poniżej 9,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 bez sensu. wtedy dział całkowicie umrze. Większość osób w swoich tematach zaczyna dopiero odchudzać rowery, nie każdy ma od razu ht 9,5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Te limity to też do FS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) O fs to nawet zapomniałem No i jeszcze szosy @ rkopec16 W tym dziale, jak sama nazwa wskazuje, powinny pojawiać się lekkie rowery. Rozumiem, że nie każdy może złożyć sobie sprzęt o wadze 9,5 kg [w przypadku 26 cali]. Ale to nie jest powód do wstawiania grubasów . Jeżeli chcesz pokazać swój rower umieścić można go w działach: Wasze rowery, pokaż Twojego 29era, pokaż swojego 650b czy pochwal się swoją szosą. Nie wspominam już o Garażu, gdzie możesz zamieścić pełną specyfikację łącznie z waga komponentów. Wiesz jakie jest najczęściej zadawane pytanie w tym dziale? Jak zejść z wagi najniższym kosztem? Potem w każdym projekcie to samo jak mantra zaciski, dętki [albo zalej mlekiem], opony. http://www.forumrowerowe.org/topic/176019-9808-ktm-ultra-1964-650b/ [tu masz dobry przykład w miarę lekkiego roweru bez wydawania dużej kasy Edytowane 14 Marca 2015 przez Zazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ale w czym rzecz. Są zasady które zostały wcześniej ustalone mówiące o tym, że w dziale mania lekkości pojawiają się rowery/tematy w których jest podana pełna specyfikacja wraz z masą poszczególnych komponentów. W pozostałych działach np. wasze rowery pojawiają się te które nie mają mas. Wprowadzanie jakichkolwiek limitów jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Zazi dzięki Ci, że napisałeś taki wątek. Faktem jest, że nie każdego stać na dobry i lekki rower, więc nieco przesadziłeś z tą sugerowaną wagą. Tzn jak najbardziej zgadzam się z zaproponowanymi cyferkami, ale niestety rkopec16 ma rację, że zrobi się tu jeszcze puściej niż obecnie. Sam miałem 26" 9,7kg, a teraz mam prawie 11kg 29er i nie mam zamiaru go wrzucać, bo IMO to kloc i nie zasługuje na wrzucanie go do działu mania lekkości. Podumowując jestem za wprowadzeniem pewnego pułapu, aby w manii lekkości były lekkie rowery, a nie rowery które ktoś odchudził wymieniając dętki na ultralighty ale jednocześnie podnieśmy maksymalne wagi względem tego co zaproponowałeś, aby podforum nie umarło śmiercią naturalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 A ja uważam że każdy ma prawo umieścić w tym dziale swój projekt, skoro na forum miałby się z tego powodu robić śmietnik, to trzeba lepiej sprzątać pozostałe działy w których te same zapytania potrafią się pojawić kilka razy dziennie Rozumiem, że nie każdy może złożyć sobie sprzęt o wadze 9,5 kg [w przypadku 26 cali]. Ale to nie jest powód do wstawiania grubasów Idąc tym tropem to ja wywaliłbym z tego działu taki rower, jeśli byś go tu umieścił, bo 9,5 kilo to ciężki rower, dla mnie grubas. To dla 26 cali więcej niż przeciętnie, wg mnie lekki to taki który waży 8 kilo - wtedy jest o czym poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Jak napisałem w pierwszym poście limity są orientacyjne. Można je zachować, raczej podwyższyć niż obniżyć Osobiście wolałbym oglądać rzadziej, ale dobre [lekkie] projekty niż często, a byle jakie W sumie temat został wyczerpany i nadaję się do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nadawał się do zamknięcia jeszcze przed otwarciem. W dziale jest faktycznie tyle nowych tematów że można się zgubić, albo nie daj Bóg otworzyć przypadkiem temat o słoninie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 17 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Uznajmy temat za rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi