Skocz do zawartości

Jakie chwyty za około 50zł? Piankowe?

JusticePL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wiosna się zbliża, sezon się zaczął, a mi przypomniała się udręka moich poprzednich wakacji - gripy.
Mam chwilowo "stockowe" z Krossa Level A2, które po 800km stały się gładkie i lepkie, zamiast swojego pierwotnego kształtu, więc zacząłem szukać nowych.
Tegoroczne zakupy rowerowe planuję zrobić w sklepie Centrum Rowerowego, ale jeśli nie ma tam nic ciekawego to w grę wchodzą inne sklepy - ale z przesyłką nie chciałbym przekraczać kwoty 50 złotych.
Myślę że nie jestem zainteresowany rękawiczkami - strasznie pocą mi się ręcę, a te bez palców są dość niewygodne.

Teraz proszę o pomóc - kupić chwyty piankowe czy może jakieś porządne gumowe? Mój kolega ma "Boplight Sport" (http://www.forumrowerowe.org/topic/131561-chwyty-boplight-sport/) i jest z nich bardzo zadowolony, jednak nie mogę ich nigdzie znaleźć ani stacjonarnie, ani w internecie.

Jeździłem chwilę na rowerze kolegi i chwyty są bardzo wygodne, ale czy nie będą lepsze jakieś porządne gumowe? Zwróciłem uwagę, że nie ma żadnych drogich i piankowych jednocześnie, ale nie wiem czy to cokolwiek znaczy.

Chwilowo celuję w coś typu Foam LockON i prawdopodobnie poszukuję czegoś podobnego, ale w ogóle się na tym nie znam, a w Internecie nie ma zbyt dużo opinii na ich temat. Słyszałem, że chwyty piankowe bez obejmy się bardzo ślizgają, ale waga nie gra specjalnej roli

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.

Zwróciłem uwagę jeszcze na http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/chwyty-owijki-kierownicy/chwyty/p,gripy-piankowe-lockon-czarne-vincere,352640.html - nie mają "graweru" który mógłby sprawiać dyskomfort, ale są o centymetr krótsze

Napisano

Sprawdziałem w dwóch-trzech sklepach i na allegro, ale wciąż nie wiem czy to najlepszy wybór ;)

PS w obu sklepach z przesyłką kwota 50 zł jest przekroczona, więc jesli mam płacić 15zł za kolejną przesyłkę, a mieć coś dokładnie takiego samego (a może lepszego?) w przesyłce za którą i tak zapłacę, to wybór jest prosty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...