Wagabunda Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Poniżej dwie poglądowe fotki zrobione "na szybko". Pedały jeszcze nie dotarły, więc odnośnie wrażeń z jazdy napiszę coś później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EmilB81 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 fajne nawet, tak się zastanawiam po co kupowałem mavici pulse za pare stów jak mogłem kupić z lidla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuku1985 Napisano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ostatecznie kupiłem model PD-M530. Bałem się kupić pedałów z platformą, ponieważ były obawy, że mogą nie być kompatybilne z butami lidlowskimi. Jestem już po pierwszych przejażdżkach i jestem zadowolony. Pedał dobrze trzyma but, a sama podeszwa buta jest na tyle sztywna, że nie wymaga specjalnego podparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Wagabunda, te buty nie pasuja do spd, bierznik przeszkadza w zamontowaniu blokow. Przed chwila probowalem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wagabunda Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Mnie tam wszystko pasuje. Jaki masz model bloków? SM-SH51? W miejscu mocowania bloków nie powinno być bieżnika. Czy usunąłeś tą zaślepkę w kształcie bieżnika przykręconą śrubami do podeszwy? Wrzucam zdjęcie zamocowanych bloków. Z pedałami PD-A530 też współpracują bez problemu. Jeździ się bez porównania dużo lepiej. Co prawda trzeba się było przestawić (zaliczyłem nawet glebę zapominając że jestem spięty), ale potem to już same plusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukask Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Haha ja zacząłem wycinac ta zaslepke zeby sie wpiac. Musisz ją śrybokretem albo czyms mocnym wywalic bo naprawde nie widac ze ruchoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorzana Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 WOW. Dzisiaj kupiłam sobie te rowerowe buty w Lidlu na przecenie - 29,99 zł. Aż nie wypada kupić pedały za parę stówek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W lidlu znowu będą buty http://gazetka.lidl.pl/da074087-c9d4-445d-81ff-20c6ca8e65cf//html5.html#/1 Tylko teraz jakie pedały do tego kupić, bo nie ukrywam że chciałem jak najtańsze. Tu pare przykładów http://www.bikeplanet.pl/43-pedaly-spd-zatrzaskowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyton000 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Ja dziś zakupiłem w Lidl Buty na SPD. Chciałbym do tego kupić jakieś przystępne cenowo pedały z możliwością podróżowania w cywilach. Dodam że to moja pierwsza styczność z SPD i chciałbym aby wpinanie/wypinanie było w miarę przyjazne. Wg. opisu są kompatybilne z systemem SPD SL i może w tym kierunku iść? Załączam foki butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
369 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Cześć, Ja również dzisiaj kupiłem te buty i pójdę albo w SPD -SL albo coś w systemie LOOK. Rozważam dwie opcje: Shimano R540 http://www.decathlon.pl/peday-shimano-r540-id_8303144.html B'Twin 300 http://www.decathlon.pl/peday-zatrzaskowe-szosowe-300-id_8298316.html (te ostatnie można taniej kupić pod nazwą Kross Hurried) Za pierwszymi przemawia niezawodność, łożyska i żółte bloki (większy luz->lepiej na początek dla kolan) Za drugimi waga i .... no wlaśnie? Może ktoś coś doradzi? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobson Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 te drugie są lżejsze. dużo lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Maja 2015 Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Wg. opisu są kompatybilne z systemem SPD SL i może w tym kierunku iść? Jesteś świadom, że te buty w teren się nie nadają? Podeszwa typowo szosowa z blokiem zupełnie na wierzchu, więc w zasadzie tylko na szosę i bez spacerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 26 Maja 2015 Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Jest jeszcze druga wersja, pod teren ale niestety pełna skorupa bez wentylacji . W zeszłym roku były sensowniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyton000 Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Jesteś świadom, że te buty w teren się nie nadają? Podeszwa typowo szosowa z blokiem zupełnie na wierzchu, więc w zasadzie tylko na szosę i bez spacerów. Powiem ta, kupiłem Shimano M540 i generalnie jestem z zestawu zadowolony. Buty też dopasowane (43 rozmiar) Spacery to fakt, ale zakupy w Lidl da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.