Skocz do zawartości

[rower crossowy]

andy71

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie szanownych forumowiczów i proszę o poradę,którą z poniższych propozycji wybrać:

http://www.bikko.pl/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2015.html

http://www.bikko.pl/rower-crossowy-wheeler-cross-6-4-man-2014.html

http://www.rovelove.pl/product_info.php?products_id=2216

Firmę Unibike znam, mam już jeden rower mtb evolution 27,5 i jestem z niego zadowolony,co do pozostałych marek są dla mnie egzotyczne i przyznam szczerze nie za dużo o nich wiem.Dwa crossy mają v-ki jeden hydrauliki co akurat dla mnie nie jest najważniejsze, od roweru oczekuję w miarę bezawaryjnej obsługi i radości z jazdy.Pozdrawiam Andrzej.

Napisano

Dwa crossy mają v-ki jeden hydrauliki co akurat dla mnie nie jest najważniejsze, od roweru oczekuję w miarę bezawaryjnej obsługi i radości z jazdy
W tym przypadku najlepiej sie prezentuje Dema, pełny napęd deore. Zdecydowanie cross ten jest najlepiej złożony. O ile się orientuje Dema to słowacka firma. :)   
Napisano

Dzięki rodszyld69 a czy mógłbyś się wypowiedzieć na temat obręczy i piast zależy mi na trwałości kół.

Napisano

czy mógłbyś się wypowiedzieć na temat obręczy i piast zależy mi na trwałości kół.
tutaj najlepiej z kołami wychodzi Unibike ma je na dobrych szprychach sapim. Koła Demy zbudowane są na dobrych obręczach Remerx i budżetowych piastach joytech, marka szprych nie jest niestety podana. Co do wytrzymałości kół jeśli nie ważysz ponad 100 kg to wszystkie dadzą radę. Wszystkie podane przez ciebie crossy mają piasty na kulkach, więc trwałość będzie zależała od regularnego ich serwisu.
Napisano

Dzisiaj przymierzyłem się do unibika w sklepie i bardzo mi odpowiadał,udało mi się zbić cenę do 2000 pln za model 2015,niestety rower Dema musiałbym kupić ,,w ciemno''.Mam 182 cm wzrostu,90 kg wagi i na ramie 19 '' w Viperze czułem się idealnie i mimo słabszego osprzętu skłaniam się właśnie ku niemu. Po prostu w razie reklamacji mam serwis i sklep u siebie co jest dużym plusem dla mnie.Dzięki za wskazówki mam parę dni na przemyślenie decyzji. 

Napisano

Moim zdaniem rower Dema bije reszte na głowę, szczególnie biorąc pod uwage wage roweru. Niestety mam ten sam problem i najblizszy sklep w ktorym moglbym sie przymierzyc do tego roweru znajduje sie 250 km od mojego miejsca zamieszkania. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i stało się dzisiaj zakupiłem upragnionego croosach chociaż przy takiej pogodzie powinienem bardziej sanki

Napisano

No i na który model zdecydował się kolega ?

Nie przejmuj się pogodą, po prostu bądź cierpliwy =]

Czekamy na krótką recenzję.

Napisano

Tak na szybko kolego Bacek w końcu padło na... gianta roam disc1. Dlaczego? po prostu przemyślałem kwestię hamulców tarczowych i doszedłem do wniosku,że wybierając v-ki zatrzymam się w czasie i późniejsza rozbudowa z myślą o hamulcach tarczowych wiąże się z wymianą piast a może i widelca na co mnie po prostu nie stać.W boju został unibike viper disc lecz niestety nikt nie mógł (nie chciał ) zejść z ceny,max co utargowałem to 2500. Ostatnią deską ratunku był sklep gianta w moim mieście i o dziwo spokojnie oczywiście po rozmowach zaproponowano mi cenę niższa od vipera.Biorąc pod uwagę osprzęt i jakość wykonania (może tylko amortyzator mógłby być lepszy) zdecydowałem się na gianta.Dziś niestety pogoda nie-dopisała więc tylko krótka przejażdżka sklep-dom było całkiem przyjemnie ! Recka wkrótce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...