draakhul Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis na forum. A teraz mój problem: Kupiłem używany rower, mający wspomniany amortyzator. Po odebraniu od poprzedniego właściciela praktycznie się nie ruszał (rower podobno stał około roku nieużywany). Ponieważ ma on banalną budowę, rozebrałem go, wyczyściłem i nasmarowałem porządnie smarem LT43. I teraz jest tak: po kilkakrotnym naciśnięciu kierownicy ciężarem ciała amortyzator ugina się ładnie i gładko, jednak pierwsze ugięcie jest poprzedzone dość dużym oporem. Czy da się coś z tym zrobić? Dodam jeszcze, że obecny stan finansów nie pozwala mi niestety na wymianę na coś sensowniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draakhul Napisano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Wczoraj wywaliłem ze środka elastomer i przesmarowałem olejem, niby coś się zmieniło, ale ten sprzęt to i tak śmieć. Czekam już na nowy Suntoura, powinien dojechać lada dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi