Autor Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 Mam koła od pół roku i gdy chce poruszyć kołem na boki[w levo i prawo] to w tylnym kole tak jak by szczelają szprychy a przednim mi trzeszczy jak na boki ruszam. Przednie morze mam nasmarowac?
bartex Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 Może masz za luźne szprychy i trzą o siebie? Albo jak ci sie rusza całe koło to dokręć przy piaście
Robert Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 Dokręć piaste. Nie sądze żeby szprychy tarły o siebie. Skoro mają pół roku w środku piasty nic nie powinno się stać xhyba że mocno katowałeś rower. Zobacz jeszcze czy wentyle nie latają na wszystkie strony (ostatnio u mnie się okazało że to było to a głowiłem się nad tym 3 dni, rozkręcałem piaste i wymieniałem staożki, okazało się że nie potrzebnie)
bialykom Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 podlacze sei pod temat... u mnie w przednim kole slychac jakby piasek sie przesypywal... co to moze byc? na pewno nie piasta... rozebralem ja, przesmarowalem.... ale jezeli nie ona, to co? piasek mi sie do detki dostal? :glare:
Robert Napisano 23 Lipca 2006 Napisano 23 Lipca 2006 To chyba nie możliwe może w komorze obręczy jest piasek ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.