Mocio Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Witam posiadam rowerek Bulls Bushtail z hamulcami Tekrto Draco 2, i nie wiem jaki płyn wlać czy olej mineralny czy DOT, bo na dekielku od hamulca pisze DOT , mineral i zgłupiałem czy DOT wlewać czy olej mineralny? Jakie polecacie klocki hamulcowe tanie a lepsze od orginalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jak pisze mineral to mineralny jak DOT to DOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocio Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 No własnie pisze i to i to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 To musisz sprawdzić jaki masz wlany , masz może SS tej pokrywki? Bo w google grafika są tylko mineral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocio Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ok sorki faktycznie pisze tylko mineral oil? jaki polecacie ? czy można wlać ATF? samochodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 jaki polecacie ? czy można wlać ATF? samochodowy? Jeśli pisze mineral to mineralny Shimano , samochodowy nie bo jest chyba na docie ale nie jestem pewien. Nie ma co kombinować z płynem bo to i tak nic nie da TU masz tani mineralny Shimano , starczy na kilka odpowietrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Nie wlewaj DOTu, ani samochodowego, bo w samochodach jest DOT tylko inna wersja. DOT jest żrący i uszkodzi hamulce... Wlej zwykły mineralny do TEKTRO, albo Shimano (chyba to to samo) i już - nie ma co komnbinować. Co do klocków to ja w Draco założyłem A2Z półmetaliczne i hamują lepiej. Zresztą jest caluśki wielki temat o zamiennikach klocków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 jest caluśki wielki temat o zamiennikach klocków... Uproszczę Wam życie Tu macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Jeśli pisze mineral to mineralny Shimano , samochodowy nie bo jest chyba na docie ale nie jestem pewien. Nie ma co kombinować z płynem bo to i tak nic nie da TU masz tani mineralny Shimano , starczy na kilka odpowietrzeń. Mozesz wyjasnia pierwsze zdaniem swojego wyjasnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Mozesz wyjasnia pierwsze zdaniem swojego wyjasnienia? Nie do końca rozumiem. Chodzi o to że napisałem "mineralny Shimano" ? Może być inny byle by mineralny. Chyba że chodzi o co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Z Twojej odpowiedzi mozna wywnioskowac ze powinno sie wlac olej mineralny Shimano bo olej mineralny samochodowy jest na dot'cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocio Napisano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 A co powiecie o oleju mineralnym z apteki? podobno działa tak samo jak SHIMANO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 A ile to kosztuje, za jaka ilosc i jakie ma dzialanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Ja tam leję zielony LHM Plus Total , 28pln za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi