Skocz do zawartości

[Rama] Merida Crossway 300D

Demolud

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Planuję zbudowanie kolejnego roweru, który będzie mi służył do długich wypadów z bagażem. Obecnie mam dostosowany do tego rower MTB na kołach 26" i troche mi to zaczyna doskwierać.

Ale do rzeczy: wpadła mi w oko rama Merida Crossway 300D, której to używany egzemplarz mogę kupić za niecałe 500zł. Nówki z tego co widziałem chodzą od 800zł wzwyż.

http://olx.pl/oferta/rama-merida-crossway-tfs-300d-biala-uzywana-pod-hamulce-tarczowe-bdb-CID767-ID5a77j.html

Mam 184cm wzrostu, ważę 100 kg. Docelowa konfiguracja: rower typowo wypadowy, bagażniki przód, tył, osprzęt klasy LX/SLX lub podobny, tarcze hydr.

Ten rower buduję z myślą o trasach typu 800km w tydzień, raczej asfalt lub bardzo dobrze ubite ścieżki, zero tras przełajowych. Mam pokonywać długie dystanse (dzienne przebiegi powyżej 120km) nie obciążając zanadto pleców.

Pytanie: czy warto wchodzić w tę ramę, czy może proponujecie coś innego do powyższych zastsowań?

Moje wymagania: budżet max: 700zł, mocowania na tarczówki, rozmiar 20-22" pod koła 28".

Będę wdzięczny za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...