Lukasz_Bike Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Mam wzrostu 193 cm, który powinnem wziąć rama 19 czy 21,5 cali? Wiem, że mam do 26'', ze jest 21,5''. Przy czym sugerowany rozmiar przy wewnętrzną długości nogi 90 cm to L a powyżej 3 cm to XL. Gdybym kupił rozmiar L to nie będzie dla mnie za mały? Naprawdę ciężko mi zdecydować wybrać jaki rozmiar L czy XL do roweru MTB 29er. Na moim starym rowerze 26 cali rozmiar 21,5". Proszę mi pilne pomóc! Edytowane 11 Marca 2015 przez Lukasz_Bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Mam dwóch znajomych jeżdżących na karbonowych Canyonach HT. Jeden ma 192 i ramę XL, drugi 183 i ramę L. Obaj twierdzą, że rozmiar jest w sam raz. Ja też chwilę pojeździłem na L-ce przy moich 177 cm i dramatu nie było, więc moim zdaniem powienieneś zdecydowanie brać XL. L-ka przy twoim wzroście to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Bike Napisano 11 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Dziękuję za odpowiedź, Arek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shvierszcz Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Cześć, to ja podpytam o rozmiar ramy dla mnie, wzrost 188 cm i noga 90 cm. Canyon sugeruje L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amauser Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ja przy wzroście 187 i nodze 89 zamówiłem XL, po czym go odesłałem bo był zbyt wysoki w przekroku. Dla Ciebie zdecydowanie L-ka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 22 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 A ja sugerowałbym przymiarkę. Wiele osób o wzroście 188 nie będzie zadowolonych z ramy o długości 610 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amauser Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 ... i właśnie dlatego zrezygnowałem z Canyona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shvierszcz Napisano 23 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dzięki za rady. To jest ten problem z Canyonem i przymiarką. Jak znajdę kogoś z takim rowerem to może i przymierzę się. W pierwszej kolejności brałem pod uwagę Speca Stumpjumpera Comp Carbon i Treka Superfly 9.7. Ramy mają dłuższe ( spec 620, trek 640). Na razie czekam na informację z lokalnych sklepów czy mają takie rowey testowe. Cena jest większa, dlatego mam wrażenie, że Canyon swoimi cenami wprowadza niezłe zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi