Skocz do zawartości

[rower] ocena specyfikacji

Nadia1508

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę o opinię- ponieważ ja kompletnie sie nie znam- na temat następujących parametrów roweru firmy Cross, dla dziecka. Z góry bardzo dziękuję!!

CROSS GRAVITO 20

KOŁO 20 CALI

RAMA 11,5 ( 29 cm ) - na wzrost 110 cm - 135 cm

Rama 20" ALLOY HARDTAIL Widelec ZOOM 386   Piasty JOY TECH Przerzutki    Back: SHIMANO RD-TX35 / Front: SHIMANO FD-TX50 Manetki SHIMANO SL-RS35-6 Kaseta SHIMANO MF-TZ20 Mechanizm Korbowy    CYCLONE CTL3 22-34T Łańcuch KMC Z33 Hamulce PROMAX TX115C V-BRAKE Obręcze X3 X-PERT Opony KENDA K905 20x2.125 Sztyca HL SP-56 Kierownica HL MTB-153 Mostek PROMAX MA45 Chwyty VELO VLG-232D2 Stery VP A71 Wkład suportu THUN JIVE Pedała XERAMA-698K Waga 12,5 KG

• Mod Team
Napisano

W zupełności wystarczy. W tym momencie to lepiej niech sobie wybierze według koloru, a nie konkretnego modelu. Dziecko i tak nie odczuje różnicy między dwoma grupami osprzętu.

Napisano

Dziękuję bardzo!

Jak pisalam kompletnie się nie znam na rowerach, a i ta firma Cross też jest mi nieznana dlatego wolałam zapytać kogoś kto się zna:-)

Napisano

Hej

Niedawno kupowałem 20-cali dla mojego 6-latka.

Najważniejsze kryteria moim zdaniem:

- powinien być lekki (ten waży 12,5kg, tyle co mój duży 29er)

- dobrze jak ma szeroki zakres przerzutek - na początku wystarczy z tyłu

- nie może mieć za dużej zębatki z przodu - niektóre mają i nie da się podjechać pod górkę

- oczywiście wygodna pozycja itp - warto przymierzyć.

- opony nie przesadnie terenowe jak ma jeździć po asfalcie

- amortyzacja - moim zdaniem niekoniecznie - i tak nie chcę aby w jakimś mega terenie jeździł, a to waży.

- i musi się podobać, żeby jeździł.

Ja wybrałem Cube Kids 20 bo:

- wazy 10,5kg

- ma z tyłu 7 przerzutek (największa 34 ząbki!!! -świetne się sprawdza)

- dobre hamulce

- ładny (kwestia gustu - młodemu się podoba)

Z Krossa, Authora widzialem modele nawet do 8,9kg - warto zobaczyć jak te kilka kg robią różnicę dla 22kilogramowego dziecka w manewerowaniu rowerem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...